Acasă Actualitate De ce Consiliul Județean Timiș a inclus festivalul CODRU în programul Timișoara...

De ce Consiliul Județean Timiș a inclus festivalul CODRU în programul Timișoara – Capitală Europeană a Culturii?

DISTRIBUIȚI

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a explicat: Am inclus festivalul CODRU în nucleul programului Timișoara – Capitală Europeană a Culturii deoarece este singurul festival din Romania ale cărui venituri sunt redirecționate spre cauze ecologice, mai ales că organizatorii au ales pădurea Bistra, un loc minunat, atât de aproape de Timișoara.

Consiliul Județean Timiș are în vedere dezvoltarea sustenabilă și cu respect față de natură, astfel că, inițiativa de responsabilitate CODRU s-a potrivit ca o mănușă viziunii noastre județene.

Sunt multe motivele pentru care, în acest an, CODRU Festival 2022 s-a poziționat ca eveniment de mare anvergură și de calitate, dar Alin Nica amintește trei dintre ele: organizare impecabilă, infrastructură potrivită activităților și program cultural relevant.

”Am încredere că, în 2023, CODRU va fi una dintre acțiunile culturale de top ale Capitalei Europene a Culturii, iar Consiliul Județean Timiș le va fi alături pentru a-i sprijini din toate punctele de vedere. Un astfel de festival are potențialul de a crește până în punctul în care devine un reper pe harta europeană a evenimentelor de acest gen, fapt care pentru noi, dincolo de aportul cultural înseamnă încurajarea turismului și dezvoltarea economiei locale”, spune Nica.

În cadrul Festivalului, președintele CJT a avut o întâlnire informală cu ambasadorul Irlandei în România, Paul McGarry, care, la rândul său, s-a arătat încântat de eveniment și l-a asigurat că îl va promova de câte ori are ocazia.

”Împreună, public, turiști, instituții publice și companii dispuse să susțină viitorul titlu de Capitală Europeană a Culturii, putem face Timișoara să conteze”, este mesajul lui Alin Nica.

Comentarii

comentarii