Acasă Economic De ce contează aspectul unui laptop de gaming

De ce contează aspectul unui laptop de gaming

397
DISTRIBUIȚI

Una din greșelile esențiale pe care ai putea să le faci atunci când cumperi un laptop gaming este să o faci numai pentru că are un aspect cool. Această greșeală este similară cu cea care te face să crezi că mai mare înseamnă întotdeauna mai bun.
Gaming-ul nu mai înseamnă doar a te juca jocuri, ci a devenit o cultură. Cei care se joacă și-au format cluburi, se întrec în performanțe și unii chiar câștigă bani din asta. De aceea, și obiectul pe care te joci a devenit important, nu numai din perspectiva caracteristicilor performante, ci și în ceea ce privește aspectul. Așadar, producătorii de laptopturi de gaming au început să croiască dispozitive estetice, cu design futurist, pentru a-i atrage pe jucători și cu design-ul.
Cu toate acestea, un laptop de gaming cu o carcasă impresionantă și frumoasă, dar și cu lumini care îți iau ochii pot însă să te dezamăgească ușor când vine vorba de a avea înăuntru toate componentele de înaltă performanță pentru o experiență de gaming excelentă. Chiar dacă nu te-ai aștepta, câteodată chiar și un laptop negru simplu nu neapărat proiectat special pentru gaming poate depăși performanțele unui laptop vândut ca unul de gaming, dar la suprapreț.
Sunt câteva lucruri pe care trebuie totuși să le iei în considerare când ții la aspectul unui laptop de gaming, pe care le vom explica mai jos.
Metal, nu plastic
Laptopurile obișnuite, în special modelele de buget, sunt adesea construite folosind cantități imense de plastic. Pe lângă faptul că acest material este câteodată complet inestetic, el este și foarte puțin rezistent.
Un laptop de gaming trebuie să poată face față „abuzurilor” repetate ale utilizatorilor și o carcasă de plastic ar putea fi cam fragilă pentru acest lucru. De aceea, recomandăm ca atunci când îți cauți un laptop gaming să iei în considerare și ca acesta să aibă o carcasă de aluminiu. Pe lângă faptul că va arăta mai bine și mai puțin ieftin, vei avea și siguranța că te va ține.
Ușor nu înseamnă lipsit de performanță
În urmă cu ceva timp, dacă voiai să ai cel mai bun laptop gaming de pe piață, însemna să cari cu tine un dispozitiv greu și imens care nu era neapărat mai portabil decât un computer de tip desktop.
Însă, datorită avansului tehnologic, laptopurile de gaming au devenit mai mici, mai eficiente energetic și pot fi acum la fel de subțiri și ușoare ca orice laptop standard. Așadar, acum nu mai trebuie să faci un compromis și să alegi între putere și portabilitate.
Așa că, atunci când cauți un laptop gaming, nu alege neapărat dimensiunea și greutatea mai mare. Asta pentru că nu știi niciodată ce ascunde sub carcasă. Singurul inconvenient este că un laptop gaming subțire poate fi mai scump decât unul obișnuit, datorită componentelor complexe și construcției atente pe care o cer.
Upgrade
Atunci când vrei un laptop gaming performant, vei vrea să ai posibilitatea să îi schimbi sau să îi adaugi componente după bunul plac, pentru a-i face un upgrade al capacităților.
În prezent, producătorii s-au grăbit să livreze design-uri unibody sigilate care arată bine, dar care sunt greu de dezasamblat și de upgradat. Cu toate acestea, există câțiva producători care au gândit laptopurile lor pentru acest scop și le dau utilizatorilor posibilitatea de a-și customiza componentele.
Verdict
Toate aceste lucruri nu înseamnă că nu trebuie să cumperi un laptop gaming stilat, la fel cum e distractiv și să îți construiești propriul computer de gaming cu aspect original. Totuși, trebuie să iei în considerare că aspectul computerului va costa de asemenea imens, poate câteodată mai mult decât componentele de care ai nevoie esențială pentru ca el să funcționeze la capacitate înaltă.
Așadar, aspectul ar trebui să fie ultimul lucru la care te gândești atunci când cumperi un laptop gaming. Dacă vrei un computer performant și solid, atunci gândește-te cum să investești bani în componentele dinăuntrul său.

Comentarii

comentarii