Acasă Politica De ce grupul de consilieri PSD din cadrul CLT va vota Bugetul...

De ce grupul de consilieri PSD din cadrul CLT va vota Bugetul Timişoarei, vineri?

942
DISTRIBUIȚI

Grupul de Consilieri PSD din cadrul Consiliului Local va vota Bugetul Timişoarei, vineri 23 februarie, dar, miercuri a înaintat primăriei o mapă cu mai multe amendamente.

“Cu aceste amendamente depuse şi aduse la cunoştinţa primăriei, miercuri, vom susţine aprobarea Bugetului municipiului Timişoara pe 2018, vineri, 23 februarie, cu menţiunea că vom prezenta aceste amendamente în plenul Consiliului Local Timişoara. Dacă nu vor trece prin votul consilierilor liberali, asta este, dar dacă vor trece şi nu vor fi realizate, ne pare rău, şi vom urmări să fie realizate”, a declarat Daniel Idolu, şeful Grupului de Consilieri PSD din cadrul CLT.

Trebuie amintit că, vineri, PSD nu va susţine proiectul de construire a fântânilor muzicale mari, propus de Nicolae Robu. Idolu spune că e nevoie de fântâni  mici şi cochete în cartiere, cum există şi în alte ţări. Mai bine să existe în mai multe cartiere fântâni de 3 -6 metri, nu aşa cum a propus primarul – mari şi puţine. De asemenea, alt proiect care nu va fi susţinut de PSD este construcţia Sălii polivalente. “Noi vom propune suplimentarea bugetului cu peste 31 milioane, din care numai Spitalul de copii şi Municipalul înghit mai mult de 19 milioane de lei”, mai spune Idolu.

PSD mai vine cu două propuneri pentru dotarea spitalului Municipal. Una este cumpărarea unui computer tomograf de înaltă performanţă. Altă propunere este achiziţionarea unei aparaturi supermoderne pentru depistarea precoce a cancerului de sân, abdominal şi ginecologic. “Va fi un mare ajutor pentru doamne şi domnişoare”, a spus Gabriela Popovici, consilier local.

Alte două propuneri ale PSD: Oraşul este foarte aglomerat în centru, inclusiv din cauza semaforizării şi există foarte multe autoturisme. “E o realitate care trebuie recunoscută inclusiv de Primăria Timişoara, care înseamnă Nicolae Robu, fiindcă, să fim serioşi, nu mai există altcineva în conducere.  Unul dintre factorii care aglomerează mult centru oraşului este existenţa serviciilor primăriei în centrul-centrului şi ale administraţiei fiscale. Sediul primăriei e o clădire istorică dar nu este pusă în valoare. Noi propunem realizarea unui studiu de prefezabilitate şi fezabilitate pentru construirea unui centru administrativ multifuncţional, pe proprietatea Primăriei Timişoara, în zona Vidrighin, unde fosta RATT voia să construiască şase blocuri turn. Acolo să fie o clădire de birouri moderne, cu multe etaje, unde să funcţioneze serviciile primăriei în condiţiile cele mai bune pentru angajaţi, unde să fie şi administraţia fiscală. Hai să mutăm toate acestea şi alte servicii publice locale într-o clădire modernă, aşa cum se lucrează în lumea civilizată cu spaţiu şi lumină suficientă şi aer condiţionat vara, decât să închiriezi spaţii”, spune Idolu.

Care sunt efectele secundare? Se scapă de sute de autoturisme din centrul Timişoarei, iar această clădire frumoasă a primăriei să fie reabilitată şi să aibă scop de reprezentare. În continuare Idolu a explicat: “Atunci când sunt delegaţii oficiale, manifestări sau şedinţe de plen sau expoziţii să aibă loc în acest loc. Vine 2021 cu Timişoara Capitală Culturală şi nu avem spaţii. Noua clădire ce se va construi eu mi-aş dori să o văd din sticlă, cu funcţiuni clare. Deşi domnul Robu nu acceptă propunerile altora din orice formaţiune politică ar veni, eu cred că în doi-trei ani el va fi de acord să construim un palat administrativ modern”, este de părere Idolu.

În ceea ce priveşte proiectul de construcţie a metroului, propus de primar, Idolu susţine că pentru acest obiectiv nu vor exista surse financiare, fiindcă se va ajunge la o sumă totală de un miliard de euro. “Eu spun că acestea sunt proiect utopice, care nu au nicio legătură cu viziunea. Acesta nu e un proiect care să se poată realiza. De aceea propun un proiect care există deja în sertarul primăriei şi care va degreva foarte mult traficul din Timişoara şi va costa mult mai puţin. În Europa nu mai există oraş de dimensiunea Timişoarei unde să funcţioneze metroul” a explicat Idolu.

Este vorba de înfiinţarea unei centuri feroviare cu tren urban la suprafaţă, care să plece de la halta Semenic, din Giroc. Costă cam 700.000 euro kilometru de cale ferată, să treacă prin sudul oraşului cu legături la transport urban până în calea Buziaşului şi de acolo mai departe se poate închide la linia Remetea, cu opriri la Gara de Nord, la Piaţa 700 şi cu închidere la halta Semenic. E un proiect care se poate realiza cu 15-20 de milioane de euro varianta scurtă mult mai ieftin şi realizabil.

În încheierea conferinţei de presă de joi 22 februarie, de la sediul PSD Timiş, Idolu a concluzionat: “Noi vrem să colaborăm ca şi cetăţeni ai Timişoarei cu administraţia Robu, dar dacă avem interlocutor. De fiecare găsim interlocutor la viceprimarul Diaconu, mai puţin la domnul Robu”.

 

Comentarii

comentarii