Acasă Actualitate De ce lipsesc casele memoriale? Ilie Sîrbu, candidat la Primăria Timișoara: “Administratorii...

De ce lipsesc casele memoriale? Ilie Sîrbu, candidat la Primăria Timișoara: “Administratorii orașului nu simt nimic pentru Timișoara!”

DISTRIBUIȚI

Ilie Sîrbu, candidat la Primăria Timișoarei din partea Alianței pentru Unirea Românilor, atenționează că de pe harta culturală a Timișoarei lipsesc casele memoriale.

 Nu pentru că am duce lipsă de timișoreni care au luminat comunitatea la vremea lor, ci pentru că ”administratorii vremelnici ai acestui oraș nu simt nimic pentru spiritul Timișoarei și vor cu orice preț să ascundă identitatea acestui oraș”.

 Doar pe Calea Bogdăneştilor la numărul 19, la casa cunoscută drept ”Casa Franyo Zoltan” sunt plăci de marmură neagră ce poartă inscripţionate, în ordinea datei de naştere, numele scriitorilor timişoreni plecaţi în veşnicie, printre ele şi cel al “gazdei”, al cărei bust străjuieşte în faţa clădirii.

“Casele memoriale sunt spații menite să păstreze veșnic memoria unei case şi a obiectelor (colecții de artă și relicve istorice) de care s-a înconjurat o personalitate marcantă a unei localități, pentru a educa generaţiile următoare în spiritul comunității lor”, spune Ilie Sîrbu.

Comentarii

comentarii