Acasă Economic De ce să-ți faci și când nu merită să faci asigurarea telefonului...

De ce să-ți faci și când nu merită să faci asigurarea telefonului mobil

618
DISTRIBUIȚI

Telefoanele mobile inteligente pot fi scumpe în momentul achiziției, dar în schimb sunt multe beneficii pe care ni le aduc. În acest sens, este convenabil sa incheiem o asigurare care sa ne ofere o oarecare liniste sufleteasca in fata riscului de furt, pierdere sau spargere a ecranului, printre altele.

Ca orice altă asigurare, cum ar fi asigurarea auto sau a casei, atunci când alegem asigurarea pentru telefonul mobil trebuie să ne uităm la tipul de acoperire pe care o acoperă și la limite. Puteți găsi asigurări care vă vor plăti pentru o reparație și altele care vor acoperi maximum reparații anuale.

Există un număr mare de companii pe piață care oferă polițe de asigurare pentru daune produse de lichide și pentru furt, dar rețineți că majoritatea modalităților nu vor acoperi pierderea.

Asigurați-vă că verificați contractul a ceea ce urmează să achiziționați, deoarece uneori un preț ieftin înseamnă că nu vor fi acoperite toate riscurile. Luați în considerare, de asemenea, clauzele suplimentare, cum ar fi acoperirea la nivel mondial dacă călătoriți sau acoperiți apeluri neautorizate.

Tehnologii precum Apple Pay și Android Pay au, de asemenea, riscuri asociate în cazul în care mobilul dvs. este furat, deoarece acestea ar putea fi utilizate pentru plăți mobile sau tranzacții contactless.

Există și firme care oferă o taxă suplimentară pentru reparațiile care depășesc o anumită sumă de bani. Dacă aveți un mobil de ultimă generație a cărui valoare la momentul achiziției era aproape de 1000 de euro, ar trebui să luați în considerare și această posibilitate.

Asigurarea producatorului

Spargerea ecranului sau scufundarea în apă sunt cele mai frecvente accidente pe care le suferă telefoanele mobile. Prin urmare, este important să evaluați riscurile care vă pot „ucide” terminalul.

Unii producători de smartphone-uri acoperă anumite daune în primele 12 luni (2 ani în unele cazuri). IPhone este una dintre ele, precum și modelele high-end ale marilor producători precum Samsung sau Huawei.

Verificați-vă asigurarea de locuință

Telefonul dvs. poate fi, de asemenea, acoperit de asigurarea locuinței dvs. Unele polițe, de exemplu, acoperă daunele personale și materiale aduse terților pe care le-am provocat în zona locuinței noastre.

Tendința companiilor este de a o include ca o acoperire complementară pentru care se plătește o suprataxă, dar te vei asigura că dacă prietenul copilului tău vine să se joace acasă și se dovedește că mobilul sau tableta prietenului cade la pământ și se sparge ecranul, in anumite conditii asigurarea locuintei se va ocupa de reparatie.

Verificați clauzele contractuale înainte de a vă repara mobilul, deoarece există și bănci care, prin deschiderea unui cont sau debit direct de plată, colectează un anumit tip de acoperire de asigurare pentru mobilul dvs.

Asigurare telefon E-protect de la Emag

Acoperirea este ușor diferită, deoarece pentru a repara ecranul mobilului dvs., este posibil să rămâneți fără el timp de 15 zile. Ei aleg locul reparației și trebuie să fii dispus să te descurci o vreme fără smartphone, dar în schimb vei profita de o reparație la cost zero.

Verificați termenii și condițiile

Ca regulă generală, marile companii de asigurări mobile extind tipul de acoperire pentru a vă oferi un serviciu mai profesionist. Acum, oferă reparații de ecran, defecțiuni legate de încărcarea dispozitivului, daune produse de lichide sau chiar costuri asociate cu apelurile neconsensuale.

Cu toate acestea, există încă loc de îmbunătățire, deoarece informațiile și datele stocate în interior sunt adesea de mare valoare pentru utilizatori. Serviciile de stocare în cloud compensează parțial această pierdere, dar puțini au o copie a tuturor datelor din telefon.

Cu modelele de telefoane mobile smartphone a căror capacitate de stocare este deja de 128 GB, 512 GB sau chiar 1 TB, valoarea întregului conținut pe care îl puteți stoca în interior poate fi de neprețuit.

Merită să încheiați o asigurare mobilă?

Dacă evaluarea mobilului nu mai este prea mare, sau au trecut ani de când l-ai cumpărat, costul reparației acestuia este probabil substanțial mai mic decât prețul încheierii unei polițe de asigurare pentru mobil.

În acest caz, a avea asigurare pentru telefoanele mobile nu compensează prețul ridicat pe care îl presupune în raport cu acoperirea pe care o oferă.

Acestea fiind spuse, evaluează dacă merită să-ți faci o asigurare telefon mobil. Evident, cu cât terminalul este mai nou și cu cât este mai premium, cu atât mai mult se justifica investiția. De asemenea, este convenabil să utilizați aceste asigurări în cazul în care cumpărați un terminal high-end, în comparație cu unul cu preț mai mic.

Comentarii

comentarii