Acasă Actualitate De joi, copiii pot reveni la Grădinița nr.22 din Timișoara

De joi, copiii pot reveni la Grădinița nr.22 din Timișoara

372
DISTRIBUIȚI

V

Reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara anunță că, începând de joi, 18 februarie, copiii revin la Grădinița nr. 22, cea care a fost afectată de un incendiu de luni seara. Marți și miercuri au fost făcute reparațiile necesare acoperișului, pe porțiunea de câțiva metri pătrați care luase foc.

„Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, a luat legătura, încă din seara incendiului, cu conducerea grădiniței, prin Serviciul Școli, Spitale și Baze Sportive al municipalității, iar reparațiile au început marți dimineața. Miercuri a fost schimbat și acoperișul, astfel încât copiii pot reveni la Grădinița 22 de mâine dimineață. De asemenea, a fost verificată și instalația electrică și s-a constatat că aceasta nu a fost afectată.  Primăria Timișoara a făcut deja o analiză a sistemului de siguranță al grădiniței și va lua măsuri pentru ca acesta să fie îmbunătățit”, transmit reprezentanții primăriei.

Reamintim că cercetările celor de la ISU Timiș au arătat că focul a fost pornit dintr-o „sursă aprinsă intenționat”. Concret, viceprimarul Cosmin Tabără explica faptul că incendiul a fost pornit de persoane care au intrat prin porțiunea care lipsește din gardul împrejmuitor, au urcat pe o scară laterală și au pornit un foc. O posibilitate menționată de viceprimarul liberal, după discuții cu specialiștii, era că aceste persoane să fi fost oameni ai străzii care căutau să se încălzească. Tabără propunea ca Poliția Locală să aibă acces la supravegherea video a tuturor școlilor și grădinițelor din municipiu, o soluție mai puțin costisitoare decât angajarea unui paznic la fiecare dintre unități.

Și în ședința de Consiliu Local de marți, 16 februarie, a fost menționat subiectul. Tot Cosmin Tabără le-a propus colegilor săi să întocmească liste de necesități la unitățile de învățământ unde sunt membri ai consiliilor de administrație. Astfel, spunea viceprimarul, ar putea fi evitate evenimente neplăcute precum cel petrecut luni seară la Grădinița nr. 22.

Comentarii

comentarii