Acasă Cultura De la Paris la Timișoara. Flora Moscovici expune, miercuri, la Fundația Triade

De la Paris la Timișoara. Flora Moscovici expune, miercuri, la Fundația Triade

902
DISTRIBUIȚI

Miercuri 26 iunie, de la ora 19.00, în cadrul Sezonului România -Franța 2019, Fundația Triade Timișoara, din calea Martirilor 45-51, găzduiește rezidența artistei Flora Moscovici.

”Pentru a o cunoaște direct, vă invităm la sediul fundației de pe Calea Martirilor la o întâlnire ce va urmări prezentarea practicilor sale artistice. Evenimentul serii va fi completat de un dialog informal cu artista, în grădina fundației”, îndemnă Fundația Triade.

Flora Moscovici s-a născut în anul 1985. Trăiește și lucrează la Paris și Brest. Este absolventă a Școlii Naționale Superioare de Artă de la Paris-Cergy. Photo Margot Montigny.

Lucrările sale au fost expuse în numeroase centre de artă și galerii sau cu ocazia multor evenimente artistice în Franța, Europa sau Canada, între cele mai recente manifestări, aflându-se cele de la Villa Arson, le Creux de l’enfer, la Vitrine du Frac Île-de-France, la Galerie de Multiples, 22,48m2, Triple V, DOC, la BF15 etc.

Artista abordează pictura utilizând posibilitățile extrem de variate ale acestui mediu.

Intervențiile in situ la care recurge modifică percepția asupra spațiului, implicând diferite momente ale temporalității – al gestului pictural, al memoriei locului sau chiar al istoriei picturii, la limita dintre sacru și vernacular.

Comentarii

comentarii