Acas─â Actualitate De la testare la carantinare

De la testare la carantinare

1594
DISTRIBUIȚI

Contraeditorial
Motto
ÔÇťIzolat mi-s, Doamne, izolat!
 Izolat, pe veci carantinat!
De rom├ónii Fritz ╚Öi Arafat!ÔÇŁ
Folclor nou, născut în vremi de pandemie

├Ängrijorat de at├óta ÔÇŁpozitivatÔÇŁ ├«n Banat, omnipotentul, omnicompetentul, omniprezentul comandant Arafat i-a salvat pe timi┼čoreni, ├«nc─â o dat─â: de ast─âzi suntem ├«n carantin─â, cu vin─â ╚Öi f─âr─â vin─â! Doar a┼ča, ┼či numai a┼ča, Timi┼čoara ┼či comunele limitrofe poate vor sc─âpa din ghearele diavolului Covid, cel cu nenum─ârate tulpini ╚Öi r─âd─âcini. Exper┼úii medicali locali, cu to╚Ťii vedete ale mass-mediei na╚Ťionale, l-au anturat ┼či aprobat. Nu conteaz─â c─â e┼čti recent absolvent, vechi accidental repetent, proasp─ât poten┼úial delincvent, important este s─â fii fa┼ú─â de cine-i la putere obedient, cu propria-╚Ťi parvenire perseverent, doar a┼ča devii la televizor eminent!

Nu doar de c─âtre cei mai competen┼úi medici timi┼čoreni a fost aprobat comandantul Arafat. Aproape to┼úi conduc─âtorii actuali ai jude┼úului, nu mai spunem de cei ai Guvernului, au fost de acord cu argumentele domniei sale, c─â ÔÇťmai bine mai devreme dec├ót mai t├órziu, pentru c─â situa┼úia poate degeneraÔÇŁ. A┼ča este, ├«ntotdeauna ÔÇŁsitua╚ŤiaÔÇŁ se poate agrava, domnia sa ╚Öi-a tr─âit o parte din via╚Ť─â ├«ntr-o zon─â mai imprevizibil─â dec├ót Rom├ónia. Oricum, nu ┼čtim cum am putea s─â-i mai mul┼úumim pentru faptul c─â ne salveaz─â zi de zi, noapte de noapte, de ani ┼či ani, de toate dezastrele pe care le p─â┼úim noi, rom├ónii, inclusiv pacostea epidemic─â cu ÔÇťnoul coronavirusÔÇŁ.

La trasul ÔÇťfr├ónei de urgen┼ú─âÔÇŁ a pus m├óna ┼či simpaticul nostru primar Dominic Fritz. Nici nu s-a ├«ntors bine ┼či fericit de la Bucure┼čti, ├«nc─ârcat de promisiuni cu bani pentru Timi┼čoara, c─â primarul ÔÇťlobbyistÔÇŁ a trebuit s─â ia ÔÇ×cea mai grea decizie din via╚Ťa luiÔÇŁ, adic─â s─â voteze, f─âr─â de nicio delegare de aceast─â dat─â, ÔÇŁcu inima greaÔÇŁ, pentru carantinare! Iat─â c─â exist─â ┼či gospel-uri de jale, nu doar de bucurie! C─â tot nu mai putea domnul Fritz de grija Cara┼čului, c├ónd ne spunea, mai deun─âzi, c─â acolo se fac doar zeci de test─âri, nu mii ┼či mii, ca la noi, ├«n Timi┼č! Poate c─â ar fi o discu┼úie interesant─â, dac─â nu chiar foarte serioas─â, referitoare la o compara╚Ťie despre rata deceselor ┼či ├«mboln─âvirilor de Covid ├«n jude╚Ťele unde se fac doar c├óteva test─âri ┼či unde se fac mii ┼či zeci de mii. Fie c─â ne referim la Banatul nostru iubit, cu partea bogat─â ┼či cea s─ârac─â ├«n test─âri, c├ót ┼či la ┼ú─âri┼čoar─â, nu mai spun de Europa cea mare.

Dar, dac─â tot ne l─âud─âm cu mii de teste efectuate care, iat─â unde ne-au adus (nota bene, nu neg aglomera┼úia din spitale, iar a comenta a lor perfect─â actual─â organizare cine ar ├«ndr─âzni?), de ce nu am reu┼či s─â ne l─âud─âm cu sute de mii de vaccin─âri? S─â nu mai mearg─â timi┼čorenii pe la Oravi┼úa, Moldova Nou─â, Bozovici sau alte localit─â┼úi din Cara┼čul ÔÇťnetestatÔÇŁ! ├Än 3 s─âpt─âm├óni de ÔÇťcarantinareÔÇŁ ├«n capitala Banatului se va putea dovedi dac─â, ├«ntre ┼či dup─â testare ┼či carantinare, exist─â vreo bun─â organizare: rom├óneasc─â, ar─âbeasc─â, nem┼úeasc─â, fie ┼či ungureasc─â, dar care pe Covid s─â-l dovedeasc─â!!!

Comentarii

comentarii