Acasă Actualitate De la testare la carantinare

De la testare la carantinare

DISTRIBUIȚI

Contraeditorial
Motto
“Izolat mi-s, Doamne, izolat!
 Izolat, pe veci carantinat!
De românii Fritz și Arafat!”
Folclor nou, născut în vremi de pandemie

Îngrijorat de atâta ”pozitivat” în Banat, omnipotentul, omnicompetentul, omniprezentul comandant Arafat i-a salvat pe timişoreni, încă o dată: de astăzi suntem în carantină, cu vină și fără vină! Doar aşa, şi numai aşa, Timişoara şi comunele limitrofe poate vor scăpa din ghearele diavolului Covid, cel cu nenumărate tulpini și rădăcini. Experţii medicali locali, cu toții vedete ale mass-mediei naționale, l-au anturat şi aprobat. Nu contează că eşti recent absolvent, vechi accidental repetent, proaspăt potenţial delincvent, important este să fii faţă de cine-i la putere obedient, cu propria-ți parvenire perseverent, doar aşa devii la televizor eminent!

Nu doar de către cei mai competenţi medici timişoreni a fost aprobat comandantul Arafat. Aproape toţi conducătorii actuali ai judeţului, nu mai spunem de cei ai Guvernului, au fost de acord cu argumentele domniei sale, că “mai bine mai devreme decât mai târziu, pentru că situaţia poate degenera”. Aşa este, întotdeauna ”situația” se poate agrava, domnia sa și-a trăit o parte din viață într-o zonă mai imprevizibilă decât România. Oricum, nu ştim cum am putea să-i mai mulţumim pentru faptul că ne salvează zi de zi, noapte de noapte, de ani şi ani, de toate dezastrele pe care le păţim noi, românii, inclusiv pacostea epidemică cu “noul coronavirus”.

La trasul “frânei de urgenţă” a pus mâna şi simpaticul nostru primar Dominic Fritz. Nici nu s-a întors bine şi fericit de la Bucureşti, încărcat de promisiuni cu bani pentru Timişoara, că primarul “lobbyist” a trebuit să ia „cea mai grea decizie din viața lui”, adică să voteze, fără de nicio delegare de această dată, ”cu inima grea”, pentru carantinare! Iată că există şi gospel-uri de jale, nu doar de bucurie! Că tot nu mai putea domnul Fritz de grija Caraşului, când ne spunea, mai deunăzi, că acolo se fac doar zeci de testări, nu mii şi mii, ca la noi, în Timiş! Poate că ar fi o discuţie interesantă, dacă nu chiar foarte serioasă, referitoare la o comparație despre rata deceselor şi îmbolnăvirilor de Covid în județele unde se fac doar câteva testări şi unde se fac mii şi zeci de mii. Fie că ne referim la Banatul nostru iubit, cu partea bogată şi cea săracă în testări, cât şi la ţărişoară, nu mai spun de Europa cea mare.

Dar, dacă tot ne lăudăm cu mii de teste efectuate care, iată unde ne-au adus (nota bene, nu neg aglomeraţia din spitale, iar a comenta a lor perfectă actuală organizare cine ar îndrăzni?), de ce nu am reuşi să ne lăudăm cu sute de mii de vaccinări? Să nu mai meargă timişorenii pe la Oraviţa, Moldova Nouă, Bozovici sau alte localităţi din Caraşul “netestat”! În 3 săptămâni de “carantinare” în capitala Banatului se va putea dovedi dacă, între şi după testare şi carantinare, există vreo bună organizare: românească, arăbească, nemţească, fie şi ungurească, dar care pe Covid să-l dovedească!!!

Comentarii

comentarii