Acasă Actualitate De la Timişoara, 1.200 de femei din întreaga ţară sunt chemate să...

De la Timişoara, 1.200 de femei din întreaga ţară sunt chemate să îşi lanseze afacerile

425
DISTRIBUIȚI

Asociaţia pentru Promovarea Femeii din România, cu sediul în Timişoara, a lansat, joi, 19 mai, la Prefectura Timiş, proiectul strategic naţional „Şcoala femeilor manager”, cofinanţat prin Fondul Social European. Proiectul este implementat în parteneriat cu Fundaţia Româno-Germană Timişoara, SC High, Univeristatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie şi Siveco România. 1.200 de femei din întreaga ţară au şansa de a-şi promova sau de a-și lansa o afacere. „E un proiect național de referinţă, cu beneficiare din toată România. Încercăm să venim în ajutorul femeilor care vor să îşi pună în practică abilităţile personale antreprenoriale”, a spus Adela Dinu, directorul APFR.

„Încercăm reducerea dezechilibrelor de gen pe piaţa muncii la nivel managerial, în sectoarele de afaceri şi politici sociale”, a precizat Vasile Molodovan, manager de proiect.

Conform Raportului Dezvoltării Umane, elaborat sub coordonarea programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, România se situează pe locul 69 după indicele dezvoltării umane din 175 de ţări, iar în ceea ce priveşte indicele disparităţii între sexe ocupă locul 56. Rata ocupării forţei de muncă pentru femei cu copii mici este de 62,2%, în comparaţie cu 91,4% la bărbaţi.

Comentarii

comentarii