Acasă Actualitate De la UNESCO, la Timișoara! I Remember Water, la Muzeului Apei al...

De la UNESCO, la Timișoara! I Remember Water, la Muzeului Apei al Aquatim și în septembrie

DISTRIBUIȚI

Expoziția de fotografie I Remember Water rămâne deschisă vizitatorilor Muzeului Apei al Aquatim, de pe Calea Urseni nr. 26 Timișoara, pe parcursul lunii septembrie – atenționează Aquatim.

Lucrările expuse sunt o selecție de 24 de imagini din expoziția digitală internațională organizată de Global Network of Water Museums Unesco-IHP.

Echipa de curatori WAMU-NET a ales pentru această expoziție digitală peste 460 de imagini reprezentative „culese” de cele 60 de muzee afiliate rețelei, pentru a crea o colecție de ”lumi ale apei”, construită din impresii, amintiri și emoții inspirate de apă.

Disponibilă tuturor partenerilor, 𝐼 𝑅𝑒𝑚𝑒𝑚𝑏𝑒𝑟 𝑊𝑎𝑡𝑒𝑟 ilustrează diversitatea și universalitatea legăturilor dintre oamenii și sursa primordială a vieții – apa.

Schimbările climatice, seceta, inundațiile, creșterea nivelului oceanelor, toate acestea ne reamintesc de forța tăcută a apei și importanța ei la nivel global. Este momentul să redescoperim conexiunea profundă pe care o avem cu apa, să stimulăm noi percepții și un alt fel de a conștientiza felul în care o folosim – este mesajul Aqutim.

Muzeele apei, prin tot ceea ce oferă – cunoaștere, educație și inspirație, joacă un rol cheie în acest sens.

Foto:

𝐀𝐥𝐢𝐩𝐢𝐨 𝐚𝐧𝐝 𝐡𝐢𝐬 𝐩𝐚𝐝𝐝𝐥𝐞 – Ivan Mikolji, Venezuela, Green Earth Alliance;

𝐐𝐮𝐞𝐧𝐜𝐡𝐢𝐧𝐠 𝐭𝐡𝐢𝐫𝐬𝐭 – HYDRA, Museo Cascata delle Marmore, Italia;

𝐒𝐢𝐧𝐤𝐢𝐧𝐠 𝐋𝐚𝐧𝐝 – Watsemba Miriam, Uganda, Institute for Water Education IHE Delft;

𝐏𝐫𝐚𝐲𝐢𝐧𝐠 𝐌𝐢𝐜𝐜𝐨𝐬𝐮𝐤𝐞𝐞 𝐠𝐫𝐚𝐧𝐝𝐦𝐨𝐭𝐡𝐞𝐫 – Lisette Morales, SUA.

Aici întreaga expoziție digitală: https://bit.ly/3L2in4O

Muzeul Apei este o investiție a companiei Aquatim SA care îl administrează.

Proiectul Muzeul Apei – racord la rețeaua culturală a Timișoarei face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

 

Comentarii

comentarii