Acasă Actualitate De luni, 17 ianuarie, încep lucrările de extindere a Școlii Generale nr....

De luni, 17 ianuarie, încep lucrările de extindere a Școlii Generale nr. 30 Timișoara

DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a semnat vineri ordinul de începe a lucrărilor de extindere de la Școala Generală nr. 30. Astfel, lucrările vor începe de luni, 17 ianuarie, și ar trebui să dureze cel mult doi ani. Cel mai important detaliu este că unitatea de învățământ va avea, în urma lucrărilor, 16 noi săli de clasă.  

Lucrările vor fi executate de asocierea SC T.T. & CO SOLARIA GRUP S.R.L. (lider) și S.C. EURAS S.R.L. (asociat). Valoarea contractului este de 17.107.504,71 lei fără TVA, iar valoarea totală a proiectului este de 24.832.644.03 lei, cu TVA. Proiectul este finanțat prin fonduri europene, Programul Operational Regional 2014-2020.

„Această investiție face parte din strategia noastră de prioritizare a domeniului educației. Timișoara are o lipsă cronică de spații de învățământ preuniversitar și, de aceea, eforturile noastre se concentrează spre construirea de noi clădiri în care să se desfășoară procesul educațional. Lucrările la Școala Generală nr. 30 includ construirea a două noi corpuri de clădire cu 16 săli de clasă, precum și modernizarea școlii”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

În cadrul contractului există două tipuri de lucrări: cele de modernizare ale celor 3 corpuri de clădire existente și cele de construire a două corpuri noi de clădire, corpurile D și E. Extinderile vor suplimenta suprafațele construite cu 3.255 mp, astfel că se vor obține în plus 6 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul D și 10 săli de clasă și spațiile funcționale necesare la corpul E.

Noile construcții vor oferi condiții mai bune pentru circa 100 de cadre didactice și personal nedidactic și pentru peste 2.000 de elevi, care vor fi repartizați astfel: în corpul A – 592 elevi, în corpul B – 881 elevi, în corpul D- 240 elevi, în corpul E- 300 elevi. Pentru corpul C numărul de locuri este: 50 la bazinul de înot, 70 la sala de sport, 200 la sala multifuncţională.

Comentarii

comentarii