Acasă Administraţie De luni, plata călătoriilor STPT, şi prin SMS. Mesajul trebuie arătat la...

De luni, plata călătoriilor STPT, şi prin SMS. Mesajul trebuie arătat la controlor

701
DISTRIBUIȚI

De luni, 1 iunie, plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun ale STPT se va putea face prin SMS, biletul fiind valabil pe orice mijloc de transport timp de 60 de minute.

Tot de luni, STPT va lansa şi o nouă aplicaţie MobilPay Wallet care va putea fi descărcată de pe Google Play sau App Store.

Aşa a anunţat vineri primarul Nicolae Robu, care a afirmat că cei care aleg această modalitate de plată trebuie să fie posesor de telefon mobil de pe care să trimită un text (informaţiile se află pe site-ul STPT) cu alegerea liniei pe care circulă, la numărul 7442. Tot de la acest număr se vor putea achiziţiona şi legitimaţiile de călătorie de o zi.

“Pentru un bilet, se va trimite de exemplu prin SMS textul B, urmat de numărul liniei (mijlocului de transport folosit, n.r.) la numărul 7442. Biletul este valabil pe orice linie, timp de o oră. Pentru călătoria cu vaporul se va trimite la acelaşi număr textul V”, a spus Nicolae Robu.

Potrivit edilului, STPT va pune la dispoziţia călătorilor şi o nouă aplicaţie pe mobil.

Pentru o legitimaţie de o zi, se va trimite textul ZI, iar preţul este de 2,5 euro plus TVA. Confirmarea SMS-ului va veni automat şi va servi drept “bilet de călătorie”.

Comentarii

comentarii