Acasă Actualitate De luni, timișorenii ar putea merge doar pe jos. Angajații de la...

De luni, timișorenii ar putea merge doar pe jos. Angajații de la STPT (RATT) se pregătesc de grevă

3987
DISTRIBUIȚI

Timișorenii ar putea merge pe jos la serviciu de luni dimineața. Angajații STPT – Societatea de Transport Public Timișoara se pregătesc de grevă. Vatmanii spun nu și-au primit nici acum integral salariile pentru luna noiembrie. Conducerea le dă doar, din când în când, câteva sute de lei, ca să le mai treacă amarul.

Primăria Timişoara a intrat în noul an cu datorii la plata unora dintre angajaţii serviciilor aflate în subordine, între aceştia numărându-se şi vatmanii de la RATT. Edilul Nicolae Robu spunea la finele anului 2017 că restanţele se datorează faptului că în conturile primăriei au intrat cu 7 milioane de lei mai puţin decât trebuia, până la data de 10 decembrie şi că din disponibilul avut la dispoziţie a preferat să plătească utilităţile pentru ca timişorenii racordaţi la Colterm să nu rămână fără încălzire.

El promitea că restanţele celor de la RATT pe luna noiembrie vor fi achitate după data de 10 ianuarie 2018, când vor intra bani în conturile PMT.

Nu s-a întâmplat însă acest lucru.

Diana Pleşa, purtător de cuvânt al STPT spunea zilele trecute că: ”Plata salariilor restante către vatmani, pentru luna noiembrie 2017 s-a făcut la zi, iar pentru luna decembrie 2017, sunt în curs de achitare”. Acest lucru este însă negat de angajați, care sunt hotărâți să întrerupă circulația mijloacelor de transport în comun din Timișoara.

Comentarii

comentarii