Acasă Actualitate De teama Curţii de Conturi, Nicolae Robu retrage temporar proiectul Multiplexity

De teama Curţii de Conturi, Nicolae Robu retrage temporar proiectul Multiplexity

377
DISTRIBUIȚI

Votul consilierilor locali trebuia să tranşeze situaţia depoului de tramvaie de pe bd. Take Ionescu din Timişoara, pentru a-l transforma în spaţiu cultural destinat construirii Multiplexity, obiectiv esenţial pentru Capitala Culturală 2021.

Dar în plen, primarul Nicolae Robu a cerut retragerea proiectului, pentru a se mai arunca o privire peste el, fiind vorba de transfer de bunuri, despre amortizări şi investiţii care vor fi făcute acolo.

“Nu suntem încă informaţi cum se face amortizarea acolo, am întrebat la Curtea de Conturi şi ne-au zis ceva, dar nu suntem siguri. Lăsăm pentru următoarea şedinţă proiectul, pentru a nu greşi în recuperarea unor sume ce au fost investite acolo şi nu au fost integral recuperate”, a declarat Nicolae Robu în şedinţa de consiliu local de miercuri, recunoscând că timpul presează realizarea obiectivului.

Iniţial, primăria anunţase că va construi centrul cultural multifuncţional în grădina de vară a cinematografului Capitol, dar pentru că nu mai sunt la dispoziţie nici bani pentru a ridica din temelii o astfel de clădire şi nici timp, s-a decis reconversia spaţiului depoului într-unul cultural. Potrivit proiectului, municipalitatea ar trebui să dea STPT (RATT) 5,6 milioane de lei pentru investiţiile făcute la clădirile depoului şi neamortizate, respectiv 380 mii de lei pentru investiţiile în curs.

Comentarii

comentarii