Acasă Actualitate De vineri, românii nu mai pot cumpăra carburanți ieftini din Ungaria

De vineri, românii nu mai pot cumpăra carburanți ieftini din Ungaria

DISTRIBUIȚI

Șoferii din vestul țării care obișnuiau să alimenteze cu carburanți mai ieftini din Ungaria nu mai pot face acest lucru. Guvernul de la Budapesta a anunțat că, în cadrul noilor măsuri impuse în contextul crizei declanșate de războiul din Ucraina, numai automobilele înmatriculate în Ungaria mai pot alimenta cu prețuri subvenționate. Restricția intră în vigoare de vineri.

Condiţiile în care preţurile la combustibili în Ungaria sunt cele mai mici din Europa, a crescut foarte mult turismul în scopul achiziţionării de combustibili în zona de graniţă, astfel încât acest turism a devenit o ameninţare la adresa securităţii aprovizionării, a declarat joi Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, transmite MTI, potrivit Agerpres.

“Cumpărătorii străini profită de faptul că Ungaria este capabilă să menţină preţul la benzină la 480 de forinţi (1,2 euro) pe litru, în timp ce în alte părţi din Europa este de 700-900 de forinţi”, a spus Gergely Gulyas.

Pentru a preveni un astfel de “abuz”, numai automobilele înmatriculate în Ungaria vor putea cumpăra benzina la 480 de forinţi litrul în Ungaria. Ceilalţi vor trebui să plătească preţul pieţei, a subliniat Gergely Gulyas.

Comentarii

comentarii