Acasă Actualitate De vineri vor funcționa doar două dintre cele 11 centre de vaccinare...

De vineri vor funcționa doar două dintre cele 11 centre de vaccinare din Timișoara

644
DISTRIBUIȚI

Vineri, 15 ianuarie, începe, oficial, a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19, iar primăriile au trebuit să se ocupe de organizarea centrelor unde se vor administra dozele de vaccin. La Timișoara, Dominic Fritz anunța că vor fi deschise 17 spații de vaccinare, în 11 centre, având însă niște dubii privind felul cum vor fi plătite cheltuielile necesare operării acestora. Primarul avea programată inclusiv o întâlnire pe această temă la București, cu reprezentanții guvernului, însă a contractat coronavirusul și a fost nevoit să își amâne vizita pe sfârșit de lună.

Joi, cu o zi înainte de operaționalizarea acestor spații, primarul anunță că, pentru început, vor fi puse la dispoziție două centre, dar și că încă se discută cu autoritățile județene deschiderea și celorlalte. Momentan, vor funcționa centrele de la Iullius Town și cel de la Spitalul CFR. În cadrul primului, vor fi implicați în proces medicii de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și Spitalul Municipal Timișoara, aflate în subordinea primăriei.

Informarea primarului:

„Lucrăm împreună cu Prefectura și Direcția Județeană de Sănătate Publică pentru deschiderea, în cel mai scurt timp, a tuturor centrelor de vaccinare.  

Primăria Timișoara a pus la dispoziție, și cu ajutorul unor companii private, 17 spații destinate vaccinării, care reprezintă 11 centre de vaccinare întrucât mai multe spații se află în aceeași locație.

Deocamdată, Centrul Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei (CJCCI) ne-a solicitat alocarea a 2 centre pentru vaccinare. Continuăm amenajarea celorlalte și le punem la dispoziție etapizat pe măsură ce ni se cere.

Acele primele 2 centre vor funcționa la Iulius Town și la Spitalul CFR. La Iulius Town vaccinarea va fi realizată de echipe mixte de cadre medicale de la Spitalele Municipal și Louis Țurcanu din subordinea Primăriei. Le mulțumesc!

Vaccinarea va începe luni. Înscrierea se face pe platforma națională https://vaccinare-covid.gov.ro începând cu vineri, 15 ianuarie, ora 15”.

Comentarii

comentarii