Acasă Actualitate De Ziua educației, UVT a inaugurat noul sediu al Facultății de teologie...

De Ziua educației, UVT a inaugurat noul sediu al Facultății de teologie de 2.000 de mp

819
DISTRIBUIȚI

În prezența ÎPSS Ioan, mitropolitul Banatului, Universitatea de Vest Timișoara a marcat Ziua educației prin inaugurarea și darea in folosință a unui sediu nou cu o capacitate de 600 de locuri, pentru Facultatea de litere istorie și filosofie, destinat programelor de studii pentru cursurile de istorie și teologie.

Cu acest prilej, rectorul UVT, Marilen Pirtea, a spus: 

“Un popor făra limbă, istorie și religie își pierde identitatea. Fără scoală și educație își pierde viitorul. Astăzi la UVT arătăm că avem limbă, istorie și religie, intr-un spatiu nou oferit educației studenților pentru viitor”.

Corpul de clădire inaugurată are peste 2.000 de mp, trei niveluri, 4 săli de curs, 6 de seminar, 3 săli multifuncționale, biblioteca, dar și spații pentru profesori, etc.

IPSS Ioan a adăugat: 

“Astăzi, practic, s-a deschis a doua catedrală a orașului, dar dedicată studenților, fiindcă aici ei vor deprinde tainele credinței noastre creștine. De astăzi studenții de la teologie nu vor mai învăta intr-un spațiu marginal, ci la km zero, unde se află și facultățile de artă, de istorie și un centru de cercetare de vârf al universității. Tot în vecinătate se află și Muzeul Revoluției de la Timișoara”.

Comentarii

comentarii