Acasă Actualitate De Ziua Morților, florile, coroanele și candelele se vor vinde lângă opt...

De Ziua Morților, florile, coroanele și candelele se vor vinde lângă opt cimitire din Timișoara. Cum obțin comercianții avizul?

DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara precizează în ce condiții se vor putea vinde flori, coronițe, alte aranjamente florale sau candele de Ziua Morților. Ca de obicei, vor fi pregătite spații doar lângă cimitire, între 29 octombrie și 1 noiembrie. Comercianții trebuie însă să își obțină avizul între 21 și 25 octombrie.

„În vederea obţinerii Avizului pentru desfăşurarea activităţii de comerţ stradal pentru comercializarea produselor specifice în vederea comemorării zilei de 1 Noiembrie 2022, comercianţii vor depune o solicitare scrisă la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, camera 12, ghișeele 8 și 9, în perioada  21.10- 25.10.2022, actele necesare fiind: cerere tip obținută de la ghișeul 8 sau 9, camera 12; copie buletin de identitate, carte de identitate sau copie act firma ( copie Certificat Unic de Înregistrare)”, transmit reprezentanții primăriei.

Comercianții vor trebui să plătească taxa de autorizare (69 lei), cea de imprimare (6 lei) și cea de ocupare a domeniului public (2 lei/mp/zi). Acestea trebuie achitate în momentul înregistrării cererilor, fără posibilitatea de restituire a acestor taxe, achitarea efectuându-se pe perioada precizată.

Locațiile propuse  pentru a se desfășura aceste activități sunt perimetrele cimitirelor din municipiul Timișoara, în perioada 29.10.20022-01.11.2022:

– Cimitir Calea Șagului-în față pe trotuar, maxim 10 solicitanți;

– Cimitir Calea Buziașului – în față pe trotuar, maxim 10 solicitanți;

– Cimitir Rusu Șirianu  – în față pe trotuar, maxim 8 solicitanți;

– Cimitir Stuparilor – în față pe trotuar, maxim 8 solicitanți;

– Cimitir Calea Lipovei – în față pe trotuar, maxim 10 solicitanți;

– Cimitir str. Ovidiu Balea – în față pe trotuar, maxim 10 solicitanți;

– Cimitir Fabric/ str. Mătăsarilor – în față pe trotuar maxim 8 solicitanți;    

– Cimitir Ghiroda/str. Cometei – în față pe trotuar maxim 5 solicitanți.

Se acordă o singură locație pentru fiecare solicitant – persoană fizică sau juridică –, pe o suprafață de 2 mp. Este permisă doar vânzarea de flori, coronițe, aranjamente florale sau candele, cu respectarea normelor de protecție sanitară. Comercianții au obligația de a deține la locul de vânzare avizul, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public în original și documentul de identitate al vânzătorului, care trebuie să coincidă cu identitatea persoanei menționate în avizul solicitat.

„Încălcarea prevederilor legisației în vigoare atrage sancționarea contravențională a persoanei sau reprezentantului firmei, de către agenții constatatori și retragerea avizului. Salubrizarea permanenta a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi ducând la retragerea avizului. Cedarea dreptului de folosință a amplasamentului duce la retragerea avizului și sancționarea contravențională a faptei. Activitatea comercială desfășurată  nu trebuie să perturbe circulația pietonală”, mai precizează reprezentanții primăriei.

Comentarii

comentarii