Acasă Actualitate De Ziua Timişoarei, două parcuri din oraş au fost (re)inaugurate

De Ziua Timişoarei, două parcuri din oraş au fost (re)inaugurate

DISTRIBUIȚI
Parcul UPC, din zona Bastion şi Parcul Soarelui, din zona cu acelaşi nume, au fost (re)inaugurate marţi, 3 august, chiar de Ziua Timişoarei. În cele două parcuri au fost realizate lucrări de reamenajare, ca urmare a numeroaselor solicitări venite din partea timişorenilor ce locuiesc în respectivele zone.

 În Parcul UPC, costurile lucrărilor au fost suportate de firma care dă şi numele parcului, iar pentru reamenajarea Parcului Soarelui au fost investiţi 175.000 lei. Faţă de ce exista acolo în trecut, acum a fost amenajat şi un loc de joacă, dar şi o fântână arteziană şi au fost montate 32 de bănci noi. Aleile au fost refăcute, la fel şi spaţiile verzi, fiind introdus şi un sistem de irigat. În plus, pe o suprafaţă de 204 mp a fost amenajată şi o canisită. 
 
Oamenii, îndemnaţi să protejeze parcul
 
Prezent la inaugurări, primarul Timişoarei, Georghe Ciuhandu, le-a cerut timişorenilor din cartierul Soarelui, prezenţi în număr foarte mare la eveniment, să aibă grijă de parcul reamenajat. „Am rugămintea să aveţi grijă de ce s-a făcut, pentru că nu putem în permanenţă să refacem, pentru că tot ce refacem se face pe bani publici”, a spus primarul Timişoarei. „Tot ce s-a realizat în acest parc este pentru cetăţeni. Plantele, iarba, bănciile şi spaţiile amenajate sunt pentru timişoreni. Oamenii primează, însă cu o condiţie: să fie respectate investiţiile făcute”, a explicat şi viceprimarul Adrian Orza, aminitind că cetăţenii sunt primii care trebuie să protejeze parcul de eventuali vandali, pentru că poliţia nu poate fi prezentă în permanenţă lângă fiecare plantă şi nici nu poate face educaţie, ci poate doar aplica măsuri coercitive. Consilierul local liberal Ciprian Bogdan, care locuieşte în zona Soarelui, a întărit ideea necesităţii trezirii spiritului civic în rândul cetăţenilor. Acesta şi-a îndemnat vecinii de cartier ca în cazul în care văd oameni care distrug sau strică elemente ale parcului, să-i certe, ba chiar să-i huiduie pe făptaşi, fără a trece însă la agresiuni fizice. Timişorenii prezenţi la inaugurarea parcului, în majoritate vârstnici, femei şi copii, nu au părut însă prea convinşi de sfaturile aleşilor. „Ce să-i fac eu unui hăndrălău care vine şi distruge? Că până vine poliţia, iau şi bătaie”, spunea resemnată o femeie, trăgându-şi protectiv copilul mai aproape. 
 

Comentarii

comentarii