Acasă Actualitate De Ziua Timișoarei, Simona Neumann a împărtășit o declarație de dragoste… pentru...

De Ziua Timișoarei, Simona Neumann a împărtășit o declarație de dragoste… pentru oraș

DISTRIBUIȚI

Deși momentan nu este la Timișoara, Simona Neumann – cea care până nu demult conducea Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii – nu a uitat să îi ureze orașului un ”La mulți ani”, și a făcut-o într-un stil mai aparte, mai degrabă sub forma unei declarații de dragoste.

Iată mesajul postat de Simona Neumann pe pagina sa de Facebook cu ocazia Zilei Timișoarei:

„Dragă Timișoara,

Azi, de ziua ta, mă gândesc la tine cu recunoștință pentru șansa de a ne fi întâlnit și conviețuit în această viață (tu cu mine și eu cu tine), pentru toate momentele pe care mi le-ai oferit. Te-am trăit cu savoare și am căutat să îți dau câte ceva inapoi, în semn de gratitudine.

Știu că uneori suferi și rabzi în tăcere și că lipsa ta de ripostă imediată e presupusă de unii drept o slăbiciune. Mai știu că e doar o aparență pentru că tu ai puterea de a ierta si de a te reinventa, ai frumusețe și demnitate. Ai deschis un drum nou acestei țări prin Revoluția din 1989, ai fost o regină a Europei de-a lungul istoriei prin spiritul tău antreprenorial, prin deschidere pentru atâtea culturi și religii pe care le adăpostești, prin experimentele pe care le permiți și premierele tale în diferitele domenii. Iar la anul vei străluci încă o dată în hainele unei capitale europene a culturii inaugurând un nou capitol în parcursul tău.

Îți mulțumesc pentru momentele frumoase care mi-au ghidat studenția, anii primilor pași iar, apoi, anii maturității în viața profesională, și, nu în ultimul rând, pentru că în spațiul tău am respirat fiorii iubirii. Toate acestea m-au îmbogățit și mi-au dat aripi să zbor.

Îți mulțumesc, deopotrivă, pentru momentele de suferință pentru că ele m-au ajutat să cresc ca om și să mă revin la mine însămi atunci când am uitat de propria persoană din prea multă dăruire.

Toate acestea m-au făcut să înțeleg că iubirea autentică nu dispare niciodată chiar dacă, uneori, pentru un timp, nu suntem alături. Pentru că iubirea este cea mai puternică forță a universului (a spus-o un om de știință – Einstein).

Ne vom reîntâlni și te voi trăi cu aceeași emoție pentru simplul fapt că te iubesc, Timișoara mea dragă, de oriunde m-aș afla!

Foto: Un surâs în vara anului 2019, după un eveniment reușit de pregătire a anului Capitalei Europene a Culturii, pe care ți-l dedic de Ziua ta”.

Comentarii

comentarii