Acasă Actualitate Decizia Comitetului pentru Situații de Urgență Timiș: toți călătorii care vin din...

Decizia Comitetului pentru Situații de Urgență Timiș: toți călătorii care vin din zonele afectate de coronavirus, puși în carantină. Lista cu locațiile urmează să fie publicată astăzi

215
DISTRIBUIȚI

În dimineața zilei de 24 februarie a avut loc o ședință Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ca urmare a răspândirii epidemiei de coronavirus în Italia. La ședința condusă de prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, s-a decis ca „toate persoanele care vin în România din localitățile afectate sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile intră în categoria celor care trebuie să stea în carantină 14 zile după intrarea în țară”, transmite Prefectura.

În cadrul întâlnirii, s-a pus în discuție identificarea spațiilor în care pot fi cazate persoanele care intră în țară venind din Italia, din localitățile aflate în carantină: Maleo, Terranova dei Passerini, Codogno, San Fiorano, Somaglia, Fombio, Casalpusterlengo, Castiglione d’Adda, Betonico şi Castelgerundo, Vo Euganeo. Lista cu locațiile va fi comunicată tot astăzi, după ce vor fi verificate posibilele spații disponibile.

În urma unui acord care se va semna între Direcția de Sănătate Publică, Jandarmerie și Poliție, persoanele care intră în țară din zonele în carantină urmează să fie conduse în spațiile special amenajate, unde va fi asigurată paza de către polițiști și jandarmi.

De asemenea, a fost asigurat personal medical 24/24 ore în punctele de frontieră din județ, iar DSP urmează să extindă campania de informare privind măsurile aplicate. Liliana Oneț a mai cerut Direcției de Sănătatea Publică Timiș, Poliției de Frontieră și Aeroportului Internațional Timișoara să actualizeze în permanență pe site-urile lor zonele afectate de coronavirus. „Atât Primăria municipiului Timișoara, cât și Consiliul Județean, urmează să achiziționeze containere care vor fi instalate în Timișoara și județ, în care vor putea fi cazate persoanele carantinate.

Comentarii

comentarii