Acasă Actualitate ”Decizia de a nu te vaccina pentru infecția cu virusul acesta nenorocit...

”Decizia de a nu te vaccina pentru infecția cu virusul acesta nenorocit este un factor de risc modificabil de deces!”

DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Emilian Popovici, cadru didactic la UMF Timișoara și vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, atrage atenția, încă o dată, de necesitatea și utilitatea vaccinării anti-COVID19.

De asemenea, profesorul mai atenționează că decizia de a te imuniza împotriva coronavirusului este la fel de eficientă ca și hotărârea de a înceta să fumezi. Amândouă reduc foarte mult riscul de muri.

”Decizia de a nu te vaccina pentru infecția cu virusul acesta nenorocit este un factor de risc modificabil de deces, tot așa cum este decizia de a nu renunța la fumat a unui fumător, pentru a preveni un potențial deces datorat fumatului ! Și intr-un caz și în celălalt riscul poate fi foarte semnificativ redus printr-o singură hotărâre și aceasta este aceea de a te vaccina pentru prima situație sau de a renunța la fumat pentru a doua.

Să nu uităm că riscul unui adult nevaccinat de a deceda în urma infectiei Covid 19 este de 68 de ori mai mare decât cel al unui adult care a primit cele două doze plus doza booster și să avem în vedere că Danemarca și Suedia au putut să renunțe la măsuri nu pentru că virusul nu ar mai circula la ei, ci pentru că atât danezii căt și suedezii sunt majoritar vaccinați ! Este rezumatul celor scrise de Benjamin Mazer într-un articol cu titlul “Covid nu se va sfârșit precum gripa ci va fi precum fumatul!”, atrage atenția prof. Emilian Popovici.

 

Comentarii

comentarii