Acasă Actualitate Decizie definitivă în privința TimPark. Rezidenții nu vor mai avea prioritate la...

Decizie definitivă în privința TimPark. Rezidenții nu vor mai avea prioritate la parcare, ci doar costuri mai mici

DISTRIBUIȚI

Joi, 29 septembrie, Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat în procesul dintre avocatul Cristian Clipa și Consiliul Local Timișoara pe seama noului regulament al TimPark. Deși nu a fost admis recursul Consiliului Local și a rămas definitivă decizia pronunțată de Tribunalul Timiș în iuie, schimbările nu vor fi prea mari. Concret, va fi anulat un paragraf, cel care privește locurile de parcare mixte.

Mai exact, a fost anulat art. 3 alin.3 lit.b din regulament. Astfel, acest lucru ar însemna că după ora 17 nu vor mai exista locuri dedicate rezidenților. Acestea erau numite „mixte” pentru că până la acea oră putea parca oricine pe ele. Începând de acum, diferența dintre un abonament general și unul de rezident va fi costul. Cel de tip „rezident” va fi de câteva ori mai ieftin.

„După deciziile Tribunalului și Curții de Apel, regulamentul TimPark în ansamblul său rămâne în vigoare, cu toate zonele și toate tarifele. Toate abonamentele deja emise sunt valabile și rămân valabile.
Zonele de parcare (roșie, galbenă și albastră) vor fi valabile în continuare. La fel și abonamentele generale, mixte, de zonă și rezidențiale. (…) Deciziile instanțelor au dat câștig de cauză TimPark. Vă reamintesc că avocatul local care contestase regulamentul susținea că acesta încalcă peste 10 legi, și că majoritatea elementelor din el sunt ilegale. Primăria a câștigat în primă instanță pe întregul regulament cu o singură excepție, exclusivatea zonelor rezidențiale, și tot primăria a făcut apel pentru mica diferență. Curtea de Apel a considerat că atâta vreme cât cineva deține un abonament de zonă, să poată parca pe orice loc din acea zonă, doar cu un cost mai ridicat.
Ca un exemplu, cu un abonament de zonă roșie poți parca oriunde în zona roșie cu un cost de 42 de lei pe lună, în vreme ce ca rezident, costul unui abonament în subzona roșie este de 9 lei pe lună (110/an). În felul acesta cei cu abonament rezidențial rămân net avantajați de sistem, dar fără zonele exclusive”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

Detalii aici https://www.timpark.ro/…/ANEXA-4-TARIFE_2022-Timpark.pdf
Cu această ocazie, viceprimarul userist bate apropouri și către CJT: „Zona verde, care a născut cele mai mari pasiuni, cu al său tarif progresiv care începe de la 4 lei, rămâne și ea valabilă. Între timp, de la votarea regulamentului și până acum, prețul parcărilor private din centru a crescut, parcarea Consiliului Județean începând de la 7 lei ora”.

Tot Lațcău face și câteva promisiuni: „Sistemul va crește cu câteva sute de locuri de parcare noi, făcute în acest an, iar de la anul ne propunem să digitalizăm verificarea parcării cu mașini dotate cu camere inteligente. TimPark lucrează, de asemenea, la 2 parcări supraetajate, un proiect fiind în faza finală de documentație, iar un al doilea în licitație, încă câteva fiind în pregătire cu demararea achiziției în această iarnă”.

Pe de altă parte, și avocatul Cristian Clipa pare mulțumit de concluziile demersului său: „S-a terminat procesul pe care l-am inițiat împotriva hotărârii Consiliului Local al Municipiului Timișoara, prin care a fost reglementat regimul juridic al taxării locurilor de parcare de pe raza Municipiului Timișoara. Curtea de Apel Timișoara a pronunțat o definitivă. Dedic eforturile mele cetățenilor onești și implicați ai acestui minunat oraș, care au înțeles că singurul lucru care m-a determinat să acționez a fost credința puternică în lege și în legalitate”, a preciza acesta într-o postare pe rețelele de socializare.

Comentarii

comentarii