Acasă Economic Dedeman cumpără cu peste 120 milioane euro un complex de birouri deținut...

Dedeman cumpără cu peste 120 milioane euro un complex de birouri deținut și de antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor

411
DISTRIBUIȚI

Retailerul de bricolaj Dedeman, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, cumpără complexul de birouri The Office din Cluj-Napoca de la grupul de investiții NEPI Rockcastle și antreprenorul timișorean Ovidiu Șandor, care au semnat actele la începutul acestei luni, cu un preț estimat de Profit.ro la peste 120 de milioane de euro.

Tranzacția va fi definitivată la începutul lunii mai, după obținerea aprobărilor, inclusiv de la banca finanțatoare.

Profit.ro a anunțat recent că NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România, se așteaptă să vândă toate proprietățile de birouri, evaluate la peste 380 milioane euro și că Dedeman, Ion Țiriac și Globalworth sunt printre ofertanți.

Frații Pavăl au reușit să facă din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, cu o cifră de afaceri de aproape 1,4 miliarde de euro pe an, iar acum își diversifică investițiile în sectorul imobiliar (achiziția The Bridge), construcții (Cemacon) și în industrie (Alro). La finalul anului trecut, cei doi au cumpărat și casa de patrimoniu a negustorului Nicolae Hlebnikian, cea mai mare tranzacție cu locuințe de anul trecut.

Complexul The Office, finalizat de NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor, ca parteneri egali, în vara anului 2017, are o suprafață închiriabilă de 63.600 metri pătrați și este ocupat în proporție de 99%. Chiria anuală generată de acest imobil este de 5,1 milioane de euro și provine de la firme precum Bosch, Bombardier, Deloitte, Ernst&Young, HP sau MOL.

În urma tranzacției, Dedeman va deține 95% din centrul de afaceri, iar o altă firmă deținută direct sau indirect de Dragoș și Adrian Pavăl sau de oricare dintre ei va contola restul de 5%.

Hotărârea de vânzare a fost semnată în 5 aprilie și își produce efectele după expirarea termenului de opoziție, care este de 30 de zile, și după obținerea aprobărilor necesare transferurilor părților sociale ale firmei care deține The Office. Reprezentanții Dedeman și NEPI Rockcastle nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

The Office face parte dintr-un portofoliu scos la vânzare de NEPI Rockcastle, care mai cuprinde alte patru proiecte de birouri din București și Timișoara. Valoarea cumulată a acestor proprietăți depășește 380 milioane de euro și se așteaptă a fi tranzacționate anul acesta.

Complexul The Office este cel mai scump activ din pachetul scos la vânzare, următorul fiind complexul Floreasca Business Park din noul cartier al corporatiștilor din Pipera, evaluat la 108,3 milioane euro. În aceeași zonă a Bucureștiului, NEPI mai deține și turnul The Lakeview, evaluat la 74,5 milioane euro.

Sursa: profit.ro

Comentarii

comentarii