Acasă Economic Delegația Asociației Piețelor Croate a vizitat Universitatea de Științele Vieții Timișoara și...

Delegația Asociației Piețelor Croate a vizitat Universitatea de Științele Vieții Timișoara și Piețe24

DISTRIBUIȚI

Vizita delegației Asociației Piețelor Croate, conduse de Niko Pervan, președinte, și Miljenko Ernoic, secretar  la Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara și Piețe24, a fost o ocazie importantă pentru comunitatea producătorilor din Timiș.

Delegația a fost primită de Cătălina Jahn, administratorul Piețe24, care le-a explicat vizitatorilor modul de funcționare a Piețe24 împreună cu USV Timișoara, ca un întreg.

Discuțiile s-au concentrat pe susținerea producătorilor și a produselor locale, educarea populației în privința alimentației sănătoase și gestionarea deșeurilor pentru a reduce risipa alimentară.

Asociația Piețelor Croate a fost înființată în anul 2000 și reprezintă 37 de piețe din întreaga Croație, fiind membră a World Farmers Markets Coalition. În urma acestei vizite se va încheia un parteneriat cu Piețe24 și Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara pentru a sprijini și promova micii producători locali.

Aceasta este o inițiativă excelentă pentru dezvoltarea sustenabilă a comunității dar și a economiei locale! – susțin organizatorii.

 

Comentarii

comentarii