Acasă Actualitate Delegaţie a Consiliului Europei la Timişoara: Fundația Județeană pentru Tineret Timiș vrea...

Delegaţie a Consiliului Europei la Timişoara: Fundația Județeană pentru Tineret Timiș vrea să obţină certificarea calităţii

DISTRIBUIȚI

fitu

La Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) se află în aceste zile o delegaţie a reprezentanților Consiliului Europei pentru certificarea privind standardul de calitate a centrelor de tineret (Quality Label for Youth Centers). Componenţii acestei comisii vor analiza candidatura Fundației Județene pentru Tineret Timiș pentru obținerea Certificării privind standardul de calitate pentru centre de tineret, acordat de Consiliul Europei. Dintre criteriile pe care trebuie să le îndeplinească centrul de la Timişoara sunt cinci puncte obligatorii: activitatea să fie canalizată pe domeniul tineretului, să existe infrastructură de cazare pentru desfăşurarea de activităţi pentru tinerii din exterior, să existe un mandat clar de sprijin din partea autorităţilor, să aibă personal educaţional angajat şi din activitîăţile pe care le derulează să împărtăşească din valorile Consiliului Europei. 

„Avem două centre de tineret ale Consilului Europei, centre rezidenţiale, unul în Strasbourg şi unul în Budapesta. În Budapesta avem 120 de acitivtăţi pe an. A venit ideea de a crea o reţea de centre în statele membre UE. În 2012 am început să vizităm centrele aplicante. Timişoara este al 7-lea centru pe care îl vizităm”, a spus Olaf Köndgen – director executiv al Centrului European pentru Tineret din Budapesta. FITT – Fundația Județeană pentru Tineret Timiș este o fundație umbrelă condusă de 31 ONG-uri de și pentru Tineret din Județul Timiș. Procesul de evaluare durează câteva luni, iar raportul final va fi supus unui vot al statelor membre.
„Având o certificare externă, acest lucru ne dă un plus valoare activităţii pe care noi o desfăşurăm, ne oferă posibilitatea de a încheia parteneriate noi şi de a obţine cu uşurinţă puţin mai mare granturi europene care vin de la Bruxelles, Strasbourg sau de la diferite instituţii europene. Acest program a început de cinci ani şi sunt numai şase centre care au fost evaluate până în prezent în toată Europa. Sunt condiţii legate de infrastructură şi de personal angajat pe componentele de educaţie. Este singurul centru din România care a fost acceptat pentru a primi această evaluare”, spune Mihai Adrian Vilcea – vicepreședinte FITT.

Comentarii

comentarii