Acasă Economic Deloitte: Șase companii românești în topul Technology Fast 500 EMEA 2010

Deloitte: Șase companii românești în topul Technology Fast 500 EMEA 2010

DISTRIBUIȚI

LASTING Software Timișoara pe locul 334

Industria autohtonă de tehnologie marcheaza încă o performanță, România calificându-se cu șase companii în ierarhia Deloitte Technology FAST 500 EMEA 2010: TeamNet International (locul 31), AROBS Transilvania Software (212), CRYS Computers (283), Fortech (285), LASTING Software (334) și The Red Point (352). Acest clasament anual include cele mai dinamice companii publice și private cu activități în industria de tehnologie, media, telecomunicații, industria medicală sau tehnologii ‘green’ din 24 de țări EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa). Topul este realizat în baza creșterii veniturilor companiilor pe ultimii cinci ani. Pentru această competiție România a avut șapte nominalizări (companii incluse în ediția din acest an a Deloitte Central Europe Technology Fast 50), primele șase calificându-se în baza procentelor de creștere raportate în perioada 2005 – 2009: TeamNet International (București, +3.120%), AROBS Transilvania Software (Cluj-Napoca, +831%), CRYS Computers (București, +635%) Fortech (Cluj-Napoca, +629%), LASTING Software (Timișoara, +541%), The RED Point (Iași, +510%). Deloitte Technology Fast 500 reprezintă cel mai obiectiv element de referință în industria de tehnologie. Pentru a fi eligibile, companiile trebuie să aibă activitate de cel puțin cinci ani, venituri operaționale de cel puțin 50.000 de euro în primul an luat în calcul și venituri de cel puțin 800.000 de euro în anul curent. Liderul clasamentului din 2010 este compania britanică Mobile Interactive Group, un dezvoltator de aplicații software care a raportat o rată de creștere de aproape 26.885% pe ultimii cinci ani.

Turbulențele din piață afectează rata medie de creștere

Rata medie de creștere pe ultimii cinci ani, așa cum reiese în ediția din acest an a Deloitte Technology Fast 500 EMEA este 14.027% pentru primele cinci companii din clasament și 1.192% pentru toate cele 500 de companii. Aceste procente indică o scădere față de 2009 – 24.068% pentru primele cinci, respectiv 1.470% pentru întreg clasamentul. “Chiar dacă ratele de creștere sunt ușor în scădere față de anul trecut, Fast 500 înregistrează o creștere substanțială, în pofida provocărilor financiare din piață. Cu precădere, tehnologiile mobile și sectorul aplicațiilor software au fost mai robuste”, spune David Halstead, Deloitte United Kingdom și Partener Coordonator al programului Deloitte Technology Fast 500 EMEA.

Tendințe geografice

Franța a înregistrat cel mai mare număr de companii din top – 94, fiind urmată de Marea Britanie cu 86. Cu toate acestea, Marea Britanie are trei din primele cinci companii ale clasamentului. Suedia a detronat Norvegia și Olanda, urcând pe locul trei cu 65 de companii, cu 27 mai mult decât în 2009.

Tendințe pe sectoare

Segmentul aplicațiilor software reprezintă 40% din clasament, cu 202 companii calificate; este urmat de companiile de Internet (22%), Telecomuncații / Rețele (15%), Semiconductoare / component / electronice (9%), Bio-tehnologie / Farmaceutice / Echipamente medicale (6%), Tehnologie verde (3%) și Computere / Periferice (3%). Segmentul de Media / Divertisment reprezintă restul de două procente. Sectorul aplicațiilor software este foarte puternic, acaparând trei din primele cinci poziții din clasament, precum și un număr de 21 de locuri din top 50.
Lista completă a companiilor din top, precum și detalii suplimentare despre acest program pot fi accesate pe pagina de Internet www.fast500emea.com.

Despre Deloitte Technology Fast 500 EMEA

Programul Deloitte Technology Fast 500 EMEA, aflat la a zecea ediție, este cel mai obiectiv standard regional de ierarhizare a industriei de profil. Programul recunoaște eforturile și dedicarea celor mai rapide 500 de companii din EMEA pe ultimii cinci ani. Combinând inovația tehnologică, anterprenoriatul și creșterea rapidă, companiile FAST 500 – mari sau mici, publice sau private – acoperă o varietate de sectoare industriale și sunt lideri pe segmentele hardware, software, telecomunicații, semiconductoare, Internet, media și divertisemtn, industria medicală și segmente emergente precum tehnologia ”green”. Programul este susținut de inițiativa Deloitte Technology Fast 50, care ierarhizează companiile de tehnologie cu cel mai rapid ritm de creștere după o locație și aria geografică specific, fiind coordonat de grupul Tehnologie, Media și Telecomunicații din cadrul Deloitte Touche Tohmatsu Limited. Co-sponsori ai proiectului sunt Taylor Wessing, o firmă de avocatură de top la nivel international care se concentrează pe industriile viitorului și Fidelity Growth Partners Europe, un investitor de capital care sprijină antreprenorii ambițioși din segmentul IT și al tehnologiei curate din Europa. Detalii suplimentare despre companiile calificate, inclusiv distribuția pe țări, sectoare industriale și clasamentul complet sunt disponibile pe www.deloitte.co.uk/fast500emea.
 

Comentarii

comentarii