Acasă Administraţie Demarează lucrările la reţeaua de apă şi canal în Timiș. Președintele CJT...

Demarează lucrările la reţeaua de apă şi canal în Timiș. Președintele CJT a semnat autorizaţia de construcţie pentru contractul de 180 de milioane de euro

DISTRIBUIȚI

Timişul va beneficia în perioada viitoare de un program investiţional în valoare de 180 de milioane de euro, în urma căruia zeci de localităţi vor beneficia de servicii de apă şi canal, unele în premieră, altele de servicii îmbunătăţite. Finanţarea este asigurată pe fonduri europene, fiind cel mai mare proiect local de acest fel din Timiş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a semnat joi autorizaţia de construcţie pentru acest proiect, iar acum lucrările pot începe.

„Astăzi voi semna auturozaţia de construcţie pentru cel mai mare proiect pe fonduri europene din Timiş. Acesta este gestionat de operatorul regional de apă şi canal, Aquatim, împreună cu CJT şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal”, a declarat Dobra.

Conform acestuia, contractul vizează dezvoltarea infrastructurii de apă şi canal, extinderea de reţele, înfinţarea de reţele noi de apă şi canalizare. Cea mai importantă parte a banilor va merge la Timişoara, sunt 40 de străzi unde se va investi, de asemenea, sunt vizate cele opt oraşe ale judeţului, se vor efectua diferite lucrări şi în 39 de comune din judeţ, semnatare în cadrul ADID. Autorizaţia de construcţie semnată vizează întregul proiect de 180 de milioane de euro.

Semnarea acordului a avut loc la Şag, aceasta pentru că aici va avea loc prima lucrare din cadrul proiectului judeţean-

„La Şag, prima licitaţie am dus-o la sfârşit, se va realiza o reţea apă şi canal de şapte milioane de euro. Aquatim are în total 30 de loturi scoase la licitaţie, în unele localităţi proiectele sunt indivuduale, iar în altele s-au grupat în funcţie de strategia adoptată. La momentul când tragem linie vom vorbi de dezvoltarea calităţii din judeţ, în ceea ce priveşte serviciile de apă şi canal”, a mai spus Călin Dobra.

În ceea ce priveşte Şagul, primarul localităţii, Flavius Roşu a anunţat că acest proiect vizează un număr de 31 de străzi, care vor presupune realizarea a 19 kilometri de canalizare, respectiv introducerea reţelei de apă pe 4,2 kilometri, în zona principală a localităţii. De asemenea, pentru partea dinspre Mănăstire există un contract separat de cinci milioane de euro, pentru care licitaţia este în curs,

„Aquatim trebuie să devină operator regional. Dăm startul de la Şag, va continua şi în alte localităţi”, a încheiat Dobra.

Comentarii

comentarii