Acasă Economic Demiterea directorului AIT este doar un zvon

Demiterea directorului AIT este doar un zvon

382
DISTRIBUIȚI

Conform unei ştiri venite pe fluxul unei agenţii de presă, 11 directori ai companiilor din subordinea Ministerului transporturilor, numiţi de PSD, ar putea fi înlocuiţi. Conform unor surse, printre cei vizaţi se află şi directorul Aeroportului Traian Vuia Timişoara, Daniel Idolu. Până în acest moment, informaţia nu a fost confirmată oficial.
„Nu-am primit nici o înştiinţare oficială. Contractul meu de management cu Ministerul Transporturilor conţine o clauză potrivit căreia, acesta poate fi reziliat unilateral. Din punct de vedere tehnic, demiterea este posibilă. Am semnat acest contract în anul 2002, când nici nu era vorba de numiri de directori pe criterii politice. Contractul l-am semnat cu reprezentanţii Consiliului de Administraţie al Aeroportului Timişoara şi nu cu un partid politic. Vreau să amintesc şi faptul că, în iarna aceasta, am fost singurul director rămas în funcţie de pe lista celor 24 de şefi de companii care au fost înlocuiţi de către minister”, ne-a declarat Daniel Idolu, directorul Aeroportului International Timişoara.
Daniel Idolu este director al Aeroportului International Timişoara din anul 2002, când la conducerea Ministerului Transporturilor era tot PD-L-istul Radu Berceanu.
Radu Berceanu a declarat, vineri, la Cluj, că i-a schimbat din funcţii, joi seară, pe toţi şefii PSD din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii că mai are de făcut unele schimbări la Agricultură. Patru directori generali ai companiilor CFR Călători, Infrastructură şi ai societăţilor SAAF, SFT din subordinea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) ar putea fi schimbaţi din funcţie de ministrul Radu Berceanu, a declarat, joi, pentru NewsIn, subsecretarul de stat Constantin Axinia.
„Am în subordine doar patru directori generali ai PSD la CFR Călători, Răzvan Stoica, CFR Infrastructură, Ion Garoşeanu, Societatea de Active Feroviare (SAAF) Matei Dorin Nuţu şi Societatea Feroviară de Turism (SFT), Radu Dumitru. Dacă se vor primi dispoziţii de la ministrul transporturilor şi infrastructurii, Radu Berceanu, pentru că acesta decide numirea şi revocarea directorilor din cadrul companiilor CFR, cei patru ar putea fi înlocuiţi”, a spus Axinia.

Comentarii

comentarii