Acasă Actualitate „Democrat-liberalii abat atenţia de la problemele reale ale învăţământului timişean”

„Democrat-liberalii abat atenţia de la problemele reale ale învăţământului timişean”

319
DISTRIBUIȚI

Sorin Ionescu, inspectorul şcolar general adjunct de Timiş, le cere partenerilor de guvernare să se lase de prostii…
PD-L a cerut, joi, de urgenţă, demisia ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Partenerii de guvernare ai ministrului social democrat au răbufnit după ce Andronescu a emis un ordin considerat dictatorial. Conform acestuia, ministerul şi nu inspectoratul urmează să numească directorii de şcoli şi inspectorii. Democraţii susţin că situaţia în Timiş este dezastruoasă la nivel de conducere a şcolilor şi liceelor. Nu mai puţin de 130 de directori au de suferit în urma acestui ordin, în judeţ, conform PD-L Timiş. „În Timiş nu există probleme şi niciunul dintre directorii vizaţi de acest ordin nu va fi schimbat”, este poziţia IŞJ Timiş.

Probleme doar pe hârtie?

„Ministrul a emis un ordin prin care se revocă abuziv numirea în funcţie a aproximativ 16.000 de directori în toată ţara şi aproximativ 130 de directori la nivelul judeţului Timis. Acest ordin încalcă flagrant legea învăţământului, atât legea 84 în vigoare, cât şi chiar noua lege semnată şi asumată chiar de doamna ministru Andronescu”, se arată într-un comunicat de presă al PD-L Timiş.  Politicienii sunt contrazişi, se pare, de evidenţa de la Inspectoratul Şcolar. Conducerea IŞJ Timiş îi asigură pe directorii numiţi cu delegaţie că nu vor fi schimbaţi din funcţii şi nici nu vor trebui să facă politică pentru a le fi păstrate posturile.

Nimeni nu va fi schimbat politic

„În Timiş nu există probleme. Acest ordin nu a schimbat nimic. Niciunul dintre directorii care au fost numiţi prin delegaţie, fără concurs, nu va fi schimbat până pe 20 septembrie. Doar numirile sunt făcute altfel, direct de către minister. Mă miră însă că PD-L spune aşa ceva. Eu cred că democrat-liberalii vor să abată atenţia de la problemele reale ale învăţământului din judeţ. Niciunul dintre cei doi inspectori şcolari generali adjuncţi numiţi de PD-L nu a ridicat o asemenea problemă”, spune inspectorul şcolar general adjunct de Timiş, Sorin Ionescu. Acesta a ajuns în conducerea Inspectoratului Şcolar din partea PSD Timiş. Ecaterina Andronescu este criticată de PDL şi pentru situaţia ilară creată la IŞJ Timiş. Pentru două zile, nimeni nu a condus instituţia şi vechea echipă, demisă de minister, a venit să-şi preia funcţiile. Fostul inspector şcolar general, liberalul Sandu Golcea, a primit într-un final răspunsul aşteptat de la Ministerul Educaţiei. Este numit în funcţie pe baza unei hotărâri judecătoreşti şi este suspendat în acelaşi timp până la prezentarera unui… plan managerial.

Comentarii

comentarii