Acasă Politica Democrat-liberalii acuză administraţia locală că nu a început/continuat trei mari lucrări de...

Democrat-liberalii acuză administraţia locală că nu a început/continuat trei mari lucrări de investiţii

453
DISTRIBUIȚI

La Lugoj
„Dacă izolarea termică va începe în octombrie, este clar că suma alocată de Ministerul Dezvoltării, la nivel de aproape două milioane de lei, nu va putea fi consumată şi cel puţin 50% din sumă va fi returnată ministerului, la finele lui 2009”, a anunţat Marius Martinescu, preşedintele PD-L Lugoj
Conducerea PD-L Lugoj a tras, în cadrul unei conferinţe de presă, un semnal de alarmă privind lucrările de investiţii din municipiul Lugoj. Democrat-liberalii consideră că lugojenii vor avea parte de un sfârşit de an agitat, ţinând seama de ceea ce se întâmplă în administraţia locală. „La începutul anului, consiliul local a aprobat cel mai mare buget al Lugojului, de 110 milioane de lei, iar cele mai importante obiective de realizat au fost reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare”, a declarat vicepreşedintele PD-L Lugoj, Adrian Serendan, menţionând: „Au trecut nouă luni şi nu s-a demarat nimic din cele două obiective. Probabil că, în ultimele trei luni, va fi un şantier foarte puternic, cu toate că nu ştim dacă s-au făcut licitaţii şi achiziţii publice. Aflăm că, din cele 62 de străzi propuse pentru reparaţii, anul acesta se doreşte repararea, prin asfaltare sau balastare, a 19 străzi. Întrebarea care se pune este: facem reparaţii prin asfaltare fără să fi rezolvat problemele legate de apă şi de canalizare? O intervenţie la reţelele de apă şi canalizare, prin schimbarea racordurilor, va duce clar la deteriorarea asfaltului. Consider că banii pentru reparaţii nu se justifică. Era normal să se fi făcut infrastructura subterană şi apoi să se facă reparaţia străzilor”.

    „Primăria Lugoj va reuşi să facă economii importante pentru Guvern”

Problema investiţiilor în municipiul Lugoj a fost abordată şi de către secretarul de stat Marius Martinescu, preşedintele PD-L Lugoj, care a spus că, la începutul anului 2008, au fost asfaltate o mare parte din străzile predate de municipalitate la Compania Naţională de Drumuri: Făgetului, Timişorii, Buziaşului, 20 Decembrie 1989, străzile din zona centrală, iar pentru sfârşitul lui 2009 şi începutul lui 2010, era programată lucrarea de reabilitare a reţelelor de apă. „Acum, în schimb, nu se programează decât extrem de firav lucrările la alimentarea cu apă şi am înţeles că o mare performanţă ar fi dacă se face staţia de pompare de pe strada Făgetului, care e anunţată să înceapă ca investiţie în septembrie 2009. Lugojenii nu au fost anunţaţi asupra niciunui grafic de realizare a lucrărilor oraşului, deşi exista un grafic. Lucrările la apă şi la canalizare ar fi trebuit să fie corelate cu repararea drumurilor. Este anunţată repararea a 19 străzi, cu un evident caracter electoral, fiindcă ele nu sunt grupate pe zone ale oraşului. Cel mai avantajat este, desigur, cartierul Buchini (cartierul unde locuieşte primarul Francisc Boldea – n.r.), pentru că are cinci străzi: Caraiman, Insulei, Tapiei, Libertăţii, Aurel Vlaicu. Domină componenta buchineanţă din programare. Dar străzile anunţate nu vor fi asfaltate în nici un caz anul acesta. Este doar o promisiune de final de an care urmăreşte să recâştige încrederea populaţiei, fiindcă din programul „De la periferie spre centru” (programul primarului Francisc Boldea din campania electorală – n.r.) nu s-a făcut absolut nimic în 2009. În contradicţie evidentă cu acest program sunt amenajate alei de promenadă în zona inundabilă a râului Timiş, care sperăm să fie şi dalate corespunzător şi să întregească peisajul dalărilor! Este cel puţin stupid cum se cheltuiesc banii în acest moment. Trei mari lucrări de investiţii nu au început sau nu au fost continuate: reabilitarea alimentării cu apă, refacerea reţelelor de canalizare şi izolarea termică a blocurilor. Dacă izolarea termică va începe în octombrie, este clar că suma alocată de Ministerul Dezvoltării, la nivel de aproape două milioane de lei, nu va putea fi consumată şi cel puţin 50 % din sumă va fi returnată ministerului, la finele lui 2009”, a declarat Marius Martinescu, concluzionând: „Într-un an în care alocările bugetare sunt foarte problematice, din partea Guvernului, este o mare performanţă a Primăriei Lugoj, care va reuşi, în mod evident, să facă economii importante pentru Guvern şi pentru Ministerul Dezvoltării!”.

Comentarii

comentarii