Acasă Actualitate Deoarece Primăria Timişoara nu are fonduri să îi amenajeze un habitat corespunzător,...

Deoarece Primăria Timişoara nu are fonduri să îi amenajeze un habitat corespunzător, puiul de leu Paco a plecat la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

704
DISTRIBUIȚI

Puiul de leu Paco a fost transferat, după aproximativ patru luni de când a fost dus la Grădina Zoologică din Timişoara, la Zoo Târgu Mureş, deoarece Primăria Timişoara nu are fonduri să îi amenajeze un habitat corespunzător.

Paco a ajuns, în urmă cu aproximativ patru luni, la Zoo Timişoara, după ce a fost confiscat de la doi bărbaţi care încercau să îl vândă într-o parcare din oraş.

Joi, puiul de leu a fost transferat la Zoo Târgu Mureş unde are un habitat corespunzător.

“Decizia a fost luată pentru că la Timişoara nu are un habitat corespunzător, cei de la Primărie nu au fonduri să îi amenajeze unul şi au făcut solicitare să fie mutat, întrucât e tot mai greu de întreţinut. Paco a crescut mare, are acum 19 kilograme. Pentru transferul la Târgu Mureş nu a fost antesteziat, el a fost dus cu un transport special”, a declarat Alina Căluşeriu, comisar şef la Garda de Mediu Timiş, conform news.ro.

Pentru construirea unui habitat corespunzător, Primăria şi Consiliul Local Timişoara ar fi trebuit să aloce 150.000 de euro.

Comentarii

comentarii