Acasă Actualitate Deponeul de la Ghizela aşteaptă raportul consultanţei pentru a-şi stabili operatorul

Deponeul de la Ghizela aşteaptă raportul consultanţei pentru a-şi stabili operatorul

389
DISTRIBUIȚI

Încă din vară…

Deponeul ecologic de la Ghizela este pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte construcţia. După atâţia ani în care nu s-a ştiut nici măcar locul unde se va construi acest deponeu ecologic, acum acesta s-a stabilit în localitatea Ghizela.

Chiar dacă se va finaliza în curând construcţia… asta nu înseamnă că deponeul va intra direct „în pită”. E adevărat, vor fi perioade de teste, dar mai mult de atât – sunt probleme în ceea ce priveşte întârzierea raportului de analiză cost-beneficiiu – lucru care întârzie licitaţia pentru desemnarea operatorului pe acest deponeu. De altfel, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş Adam Crăciunescu se află zilele acestea la Bucureşti pentru a purta discuţii pe tema acestui deponeu ecologic de la Ghizela.

„Aşteptăm acest raport cost-beneficiu de foarte mult timp”

„Încă nu este finalizat acel raport, acea analiză cost-beneficiu. Vom fi gata din punct de vedere al investiţiei şi nu o să avem operatorul dacă nu o să ne integrăm în termene mai scurte ale licitaţiei. Aşteptăm acest raport cost-beneficiu de foarte mult timp – de la sfârşitul verii 2010 şi consultanţa încă nu a reuşit să ni-l dea. Îmi doresc să cred că vom primi cât mai repede acest raport pentru a declanşa procedurile de a avea un operator. Raportul ne fixează tariful. E o cifră de la care nu putem să nu plecăm în licitaţie. Nu poţi să faci licitaţia dacă nu ai toţi indicatorii. Am insistat foarte mult pe partea de investiţie”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş Constantin Ostaficiuc. Deponeul a mai trecut de-a lungul timpului prin contestaţii de licitaţii şi alte hopuri care au tot întârziat începerea lucrărilor. Acum se vede în faza în care se termină lucrările dar nu se primesc actele necesare pentru a se decide operatorul printr-o licitaţie. „Acum suntem într-o situaţie pe care sper să o deblocăm, sunt convins să se va debloca foarte curând dar aş vrea să avem cât mai repede un operator. Este o chestiune de consultanţă. Noi insistăm de foarte mult timp – avem adrese, întâlniri, au fost fel de fel de cerinţe. Suntem la această fază pe care îmi doresc să cred că o vom depăşi în curând”, a spus Ostaficiuc.
 

 

Comentarii

comentarii