Acasă Actualitate Depozit de pământ şi betoane, transformat în staţie intermodală

Depozit de pământ şi betoane, transformat în staţie intermodală

DISTRIBUIȚI

Locatie_RattPraful care învăluie Timişoara, numeroasele rampe clandestine de gunoi, deşeurile aruncate pe trotuare de persoane certate cu bunul simţ, mucurile „scăpate” de unii şoferi prin intersecţii sunt factori care contribuie negativ la imaginea oraşului şi la calitatea vieţii din urbea numită cândva „Oraşul Florilor”. Pe lângă toate acestea, mai există şi locaţii diverse care în momentul în care le observi te duc cu gândul la o zonă ce tocmai a fost bombardată sau demult părăsită. Spre exemplu, pe strada Ardealului, o locaţie ce aparţine Regiei Autonome de Transport Timişoara (RATT) pare să nu-şi aibe nicidecum locul într-un oraş ce se doreşte a fi de cinci stele şi unul dintre cele mai vestice, din toate punctele de vedere, ale României.
Mormane uriaşe de pământ, betoane depozitate fără nicio noimă, materiale rămase din lucrări anterioare şi deşeuri – toate acestea le cad sub priviri timişorenilor ce au nenorocul de a trebui să treacă zilnic pe acolo.
Reprezentanţii RATT susţin că locaţia respectivă reprezintă în prezent chiar un depozit de pământ şi materiale rămase din lucrări precedente, fiind autorizat de municipalitate.
În plus, susţin cei de la RATT, locul respectiv face subiectul unui amplu proiect, ce va fi în curând pus în aplicare.
Acolo ar urma să fie construită o staţie intermodală de transport, locuri pentru garat mijloacele de transport în comun, dar şi o autogară internaţională.
În bugetul local pentru 2009, consilierii locali timişoreni au prevăzut o sumă de 630 de mii de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic pentru futurista staţie intermodală, unde se vor întâlni troleibuze, tramvaie, autobuze şi trenuri. În aşteptarea realizării investiţiei, locaţia păstrează un aspect deloc demn de un oraş european ce se pretinde a fi de cinci stele.

Comentarii

comentarii