Acasă Politica Deputatul Adrian Pau (Pro România) sesizează măsuri diferite ale primăriei pentru corturile...

Deputatul Adrian Pau (Pro România) sesizează măsuri diferite ale primăriei pentru corturile cu şi fără inscripţia partidelor

751
DISTRIBUIȚI

Deputatul Pro România din Timiş, Adrian Pau, a remarcat în conferinţa de presă de miercuri 13 martie, de la partid, că în timp ce primăria a dat voie amenajării de corturi pentru strângerea de semnături partidelor USR şi Pro România, fără afişarea de însemne politice, PNL are corturi cu însemnele partidului.

“Surprinzător pentru campania de strângere de semnături este că primăria Timişoara a dat aprobare pentru partidele politice Pro România şi USR pentru a amplasa corturi fără însemnele politice. Constatăm că în oraş există corturi cu însemnele PNL. Adică, ce este pe dânsul să aibă însemne, ce nu este pentru dânsul să nu aibă? Nu înţeleg această abordare. Faptul că domnul Robu provine dintr-un mediu universitar unde a fost şi rector şi este primar al Timişoarei cred că ar trebui să ducă la o altă abordare faţă de ceilalţi colegi de pe scena politică. Nu mi se pare corect faţă de Pro România şi aş dori să atrag atenţia şi aş aştepta de la dânsul un punct de vedere. Poate reuşim să-l trezim puţin şi pe dânsul şi pe cei din jurul său; nu ştiu dacă cunoaşte acest aspect, dar este deranjant. Suntem în situaţia în care pentru unii suntem mumă, pentru alţii, ciumă: paradoxul este că în situaţia de faţă, dânsul e ciuma”, a explicat Adrian Pau.

Cu speranţa că situaţia se va termina peste un an şi ceva, după alegerile locale, când “timişorenii se vor trezi să facem ce e mai bine pentru Timişoara”, deputatul Adrian Pau a precizat că până acum au fost depuse la sediu 5.400 de semnături fizic, pentru a căror autenticitate garantează.

“Am ţinut foarte mult ca aceste semnături să fie reale, pentru noi este o piatră de încercare, să vedem ce putem. Acum avem posibilitatea să ne facem cunoscuţi oamenilor, să facem acel transfer, că Victor Ponta, Mihai Tudose, Corina Creţu, Nicu Bănicioiu, Sorin Câmpeanu, Ioana Petrescu, Adrian Pau şi ceilalţi suntem Pro România, nu PSD, pentru că încă suntem asociaţi în acea entitate şi vrem să se facă treptat această diferenţiere. La nivel naţional sunt adunate peste 200 de mii de semnături, am trecut pragul necesar pentru înscriere”, a spus Pau.

El a adăugat că discuţiile cu primarii din judeţ sunt permanente, sunt foarte mulţi primari care îi asigură de sprijinul lor, că nu sunt doar primari PSD şi că Pro România are relaţii foarte bune cu toţi primarii.

Adrian Pau a mai adus în discuţie problema legii bugetului, care nefiind adoptată le creează mari probleme primăriilor şi administraţiilor publice locale, care sunt obligate să funcţioneze pe poziţiile bugetare de anul trecut. El afirmă că acest lucru face imposibilă angajarea de noi cheltuieli, “nici dacă ar avea cota de 1/12 din buget (cota lunară, n.r.), pentru că nu există noile poziţii bugetare”. În momentul de faţă, spune el, ne uităm cum se antrenează cei doi jucători, Dragnea şi Iohannis, care-şi plătesc poliţe. “Nu ştiu ce este mai rău: să nu avem buget sau să avem unul prost. Teoretic, ţara ar avea nevoie de un buget bun şi la termen. Este prima dată din 2014 când ţara nu are buget şi va avea decât eventual în aprilie-mai”, spune”, atenţionează Pau.

Deputatul a mai vorbit despre inconstanţa celor de la ALDE, privind OUG 114, care deşi remarcă nevoia de modificări, votează pe bandă, în schimb “e important că cei de la UDMR au înţeles importanţa acestui act normativ şi au votat împotrivă, în comisiile unde au reprezentanţi, că fac parte din România şi că sunt cetăţeni ai acestei ţări”.

Comentarii

comentarii