Acasă Actualitate Deputatul liberal Marilen Pirtea, primul politician care ia atitudine după ce Ministerul...

Deputatul liberal Marilen Pirtea, primul politician care ia atitudine după ce Ministerul Sănătății a folosit imaginea Catedralei Timișoarei fără cruci

633
DISTRIBUIȚI

Marilen Pirtea, deputat PNL de Timiș și rector al Universității de Vest din Timișoara, nu este de acord cu imaginea Catedralei Mitropolitane din Timișoare fără cruci, așa cum a fost prezentată în mai multe rânduri, ultima dată într-o campanie pro-vaccinare a Ministerului Sănătății.

„Imaginea Timişoarei a apărut în tot felul de campanii de comunicare. Este regretabil, însă, că imaginea Catedralei Timişoarei apare din nou stilizată grafic, reprezentată ca «artă modernă», fără cruci. Catedrala din Timișoara nu este doar un edificiu religios, simbolistica ei este multiplă, fiind o ctitorie a Regelui Mihai al României, dar și unul dintre simbolurile Libertății câștigate în ’89”, scrie Pirtea, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Reacția deputatului vine după ce lipsa crucilor din reprezentarea grafică a catedralei a fost remarcată într-un articol al Ziua de Vest din 11 martie. În afișul respectiv, Ministerul Sănătății amintește că a fost deschisă anticipat înscrierea în etapa a III-a de vaccinare, destinată populației generale, în municipiile unde rata de infectare pe 14 zile depășește pragul de 4,5 cazuri la mia de locuitori.

Comentarii

comentarii