Acasă Actualitate Deputatul PNL Arad Calimente cere delegaţii în străinătate pentru documentarea achiziţiei de...

Deputatul PNL Arad Calimente cere delegaţii în străinătate pentru documentarea achiziţiei de avioane

455
DISTRIBUIȚI

Mihai CalimenteDeputatul PNL de Arad, Mihai Calimente, a anunţat, joi, că membrii Comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, din care face parte şi el, vor cere acordul pentru ca două delegaţii să se deplaseze în Polonia şi Ungaria sau Cehia pentru o documentare cu privire la achiziţia de avioane de luptă.
Calimente a precizat că solicitarea va fi înaintată, săptămâna viitoare, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, iar delegaţiile ar urma să plece în Polonia, Ungaria sau Cehia. „Am avut discutii în Comisia de Apărare referitoare la achiziţionarea de către Romania a avionului F 16, pentru că nici până la această oră Comisia nu a primit nici un fel de comunicat din partea CSAT, cu privire la achiziţia de avioane de Armata Română. Am avut o discuţie cu colegii din Comisia de Apărare şi, profitând de prezenţa unuia dintre secretarii de stat care venise pentru susţinerea altor proiecte de lege, i-am cerut acestuia ca, până cel mult în două săptămâni, Comisia de Apărare  a Camerei Deputaţilor să fie informată cu ce doreşte Guvernul să facă în domeniul achiziţionării avioanelor, pentru că este un efort bugetar important“, a declarat Mihai Calimente, care este şi preşedintele interimar al PNL Arad.
Deputatul liberal a mai afirmat că, cele două comisii, atât cea de la Camera Deputaţilor, cât şi cea de la Senat ar trebui să se implice mult mai activ în ceea ce priveşte înzestrarea Armatei Române, având în vedere „sumele importante pe care Guvernul va trebui să le cheltuiască pentru această înzestrare“. „În acelaşi timp, ne-am hotărât să facem o adresă către conducerea Camerei Deputatilor, ca, pentru a avea o imagine mai bună asupra practicii şi experienţei pe care o au şi alte ţări care au făcut acest lucru înaintea noastră, o delegaţie a Comisiei, formată din 3 – 4 membri, să facă o deplasare în Polonia, să ia legătura cu comisia de aparare a Parlamentului polonez şi să vadă cum, care au fost condiţiile, care au fost preturile, care au fost aprecierile pe care Parlamentul şi Guvernul polonez  le-a avut atunci când a achiziţionat avionul F 16. Pe de altă parte, o altă comisie, formată tot din 3 – 4 membri, să facă o  deplasare în Ungaria sau în Cehia, pentru  a se documenta asupra aceloraşi lucruri, în legătură cu avionul suedez Gripen“, a mai spus Calimente.
Parlamentarul arădean a susţinut că membri Comisiei de Apărare au fost asaltaţi cu întrebări, în momentul în care s-a anunţat care este opţiunea României. „Din ceea ce ştim şi noi şi s-a mai discutat la Comisia de Apărare, una dintre caracteristicile principale ale avionului care trebuie achiziţionat este să fie un avion monomotor, ori celelalte propuneri pe care le avem sunt avioane bi-motoare, cu costuri şi preţuri mult mai mari“, a mai declarat deputatul PNL.
Mihai Calimente a mai spus că speră ca demersurile pentru ca delegaţiile să se deplaseze în străinătate pentru o documentare cu privire la achiziţia de avioane, să fie aprobate. „Trebuie să avem o imagine cât mai corectă despre ceea ce trebuie să facem, pentru că, până la urmă, indiferent cine hotărăşte înzestrarea Armatei cu avioane va veni tot la Parlament, ca să fie votată şi nu vrem să fim puşi în faţa unui fapt împlinit şi să fim nişte simpli ridicători de mâini în Parlamentul României“, a afirmat Mihai Calimente.
Sursa: NewsIn
 

Comentarii

comentarii