Acasă Actualitate Deputatul PNL Ben Oni Ardelean, prins cu salam, tobă și alte produse...

Deputatul PNL Ben Oni Ardelean, prins cu salam, tobă și alte produse din carne de porc pe Aeroportul din Seul

DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL de Timiș Ben Oni Ardelean a fost protagonistul unui incident pe aeroportul din Seul. Parlamentarului român i-a fost interzis accesul în Coreea de Sud cu produse tradiționale din carne de porc din cauza regulilor stricte sanitar-veterinare, scrie G4Media.

Ben Oni Ardelean a fost într-o vizită în Coreea de Sud alături de o delegație mai mare de miniștri și parlamentari români.

La vamă, autoritățile sud-coreene i-au interzis acestuia accesul în țară cu produse tradiționale pe bază de carne de porc – salamuri, tobă și alte preparate, potrivit informațiilor G4Media.

Ben Oni Ardelean a declarat pentru G4Media că a vrut să ducă produsele pentru întâlnirea cu comunitatea de români din Coreea de Sud.

”Era în preajma Crăciunului și urma întâlnirea cu comunitatea română, am luat în bagajul de cala câteva produse românești cu etichetă. Nu a fost nimic de casă, toate erau cumpărate din supermaket: brânză, cașcaval, salam. Cei de acolo au considerat că produsele cu carne nu pot intra în Coreea de Sud, chiar dacă erau produse etichetate. M-au lăsat să intru doar cu brânzeturi, fără produsele din carne”, a spus Ardelean.

Întrebat de reporterul G4Media dacă nu a consultat regulile de acces cu alimente în Coreea de Sud înainte de călătorie, Ardelean a spus că ”fac politică externă de zeci de ani. Nu m-am interesat strict pentru Coreea de Sud. Am considerat un gest elegant pentru comunitatea de români. A fost o chestiune banală, nu a fost nevoie de intervenție consulară”

Comentarii

comentarii