Acasă Politica Deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu o provoacă pe Dăncilă: Să-şi asume...

Deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu o provoacă pe Dăncilă: Să-şi asume poziţia în “dosarul Venezuela”

582
DISTRIBUIȚI

Deputatul PNL de Timiş Pavel Popescu cere Guvernului României să-şi asume o poziţie politică clară în cazul ”dosarul Venezuela”, iar asta, într-o conjunctură delicată pentru Executivul de la Bucureşti, pentru că România tocmai conduce preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

“După isprava cu mutarea ambasadei României la Ierusalim, guvernul condus de Viorica Vasilica Dăncilă recidivează cu o nouă contraperformanţă, alegând o tăcere suspectă în cazul dosarului Venezuela. Ori, tăcerea, fie ea şi diplomatică, e tot un fel de comunicare. În situaţia de faţă, nu una inteligentă şi nici favorabilă României şi parteneriatelor ei strategice”, spune Pavel Popescu.

Liberalul susţine că premierul Dăncilă şi ministrul de externe al României, Teodor Meleşcanu, trebuie să iasă grabnic din spectacolul de mim şi să asume o poziţie clară a României, mai ales că România deţine preşedinţia semestrială a Uniunii Europene.

“Ca oameni care stau în capul mesei UE până la 1 iulie 2019, şi doamna Dăncilă şi domnul Meleşcanu trebuie să se pronunţe clar şi ferm pe un subiect atât de important al politicii externe a UE cum e ”dosarul Venezuela”. 5,4 milioane de oameni din Venezuela şi-au părăsit ţara pentru a se salva de ororile regimului dictatorului Maduro”, adaugă Pavel Popescu.

Primul care a anunţat că SUA îl recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido în detrimentul dictatorului Maduro, a fost preşedintele Donald Trump. Au urmat apoi alţi 19 lideri europeni, din totalul de celor 28 de ţări care formează Uniunea Europeană: Franţa, Germania, Maria Britanie, Austria, Belgia, Danemarca, Olanda, Spania, Portugalia ş.a.m.d. În plus, s-a creat Grupul Internaţional de Contact care are ca scop soluţionarea crizei din Venezuela.

“UE susţine fără echivoc acest demers şi oferă sprijin liderului opoziţiei  Juan Guido pentru o tranziţie paşnică a Venezuelei către democraţie. Reamintesc că România are parteneriate strategice cu SUA şi UE. Aşadar, doamna Dăncilă şi domnul Meleşcanu nu-şi pot permite să tacă decât dacă părăsesc funcţiile de prim ministru, respectiv ministru de externe. Ceea ce ar fi, în sfârşit, un gest şi inteligent şi favorabil României”, încheie Pavel Popescu.

Comentarii

comentarii