Acasă Actualitate Deputatul PNL Marilen Pirtea: Municipiul Timişoara şi judeţul Timiş vor fi beneficiare...

Deputatul PNL Marilen Pirtea: Municipiul Timişoara şi judeţul Timiş vor fi beneficiare principale ale investiţiilor din PNRR. Ce proiecte sunt vizate

DISTRIBUIȚI

Deputatul liberal de Timiş, Marilen Pirtea, anunţă că Guvernul a aprobat o hotărâre prin care se reglementează normele privind fluxurile financiare din PNRR, iar , municipiul Timişoara şi judeţul Timiş vor fi beneficiare principale ale investiţiilor din cadrul acestui program. 

„Una dintre cele mai importante decizii guvernamentale ale acestei decade este cea adoptată în şedinţa de ieri. Hotărârea, prin care se reglementează normele privind fluxurile financiare din PNRR, operaţionalizează modul în care vor fi semnate acordurile de finanţare dintre Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în calitate de coordonator naţional al PNRR şi ministerele de reformă pentru fiecare componentă în parte. Timişoara şi judeţul Timiş promovează investiţii de mai multe miliarde cu susţinerea finanţărilor prin PNRR, astfel că suntem una dintre comunităţile locale care vor fi beneficiare principale ale investiţiilor din cadrul acestui program multianual”, anunţă deputatul liberal de Timiş, Marilen Gabriel Pirtea, într-un comunicat de presă, de marţi.

În urma acestei hotărâri, ministerele pot să îşi bugeteze sume de tip credite de angajament şi credite bugetare pentru proiecte de investiţii.

„Decizia guvernamentală adoptată ieri este primul pas concret în etapele finanţărilor PNRR. Astfel, ministerele au calea deschisă pentru a-şi bugeta sume, de tip credite de angajament şi credite bugetare, pentru realizarea proiectelor de investiţii şi reforme. Ulterior, ministerele vor semna acordurile de implementare şi convenţiile de finanţare cu agenţiile de implementare, care sunt instituţiile ce vor contracta finanţările cu beneficiarii finali”, mai arată deputatul liberal.

Potrivit lui Pirtea, municipiul Timişoara şi judeţul Timiş vor fi beneficiare princiale ale investiţiilor din acest program.

„Timişoara şi judeţul Timiş urmează să îşi alinieze priorităţile şi să se angajeze în semnarea contractelor de finanţare, chiar în acest an. Sunt vizate proiecte esenţiale pentru viitorul regiunii de vest: dezvoltarea Timişoarei prin retehnologizarea sistemului centralizat de furnizare a agentului termic, noi campusuri de educaţie şi de sănătate, modernizarea principalelor linii de tramvai şi achiziţia de noi autobuze şi tramvaie cu consum „verde”, realizarea unui nou pasaj strategic şi refacerea mai multor poduri peste Bega, dar şi facilităţi SmartCity, ca şi un nou sistem de iluminat public inteligent”, mai arată Pirtea.

Deputatul liberal adaugă că printre proiectele ce pot fi dezvoltate în Timiş se numără dezvoltarea întregii zone metropolitane din jurul municipiului Timişoara.

 ”La nivelul judeţului Timiş este vizat un proiect de dezvoltare a întregii zone metropolitane timişorene, dar şi investiţii legate de un parc tematic aflat tot în aria metropolitană a Timişoarei, reabilitarea Castelului Huniade, realizarea unui hub sanitar regional în zona Spitalului Judeţean, care ar urma să fie reabilitat complet, un nou Institut Oncologic, un Centrul de recuperare şi fizioterapie la Lovrin, construirea nodului intermodal şi a centrul expoziţional şi logistic din zona Aeroportului Internaţional Timişoara, un Centru de cercetare, inovare în tehnologii avansate şi inteligenţa artificială. În afara acestor proiecte, de mai impact regional şi naţional, se mai află în pregătire un număr considerabil de studii şi fişe de proiect, atât de necesare comunităţilor locale din Timişoara şi Timiş, a căror implementare poate fi deschisă de acum, odată cu decizia luată ieri de Guvern, pentru organizarea normelor privind fluxurile financiare din PNRR”, mai precizează deputatul PNL, Marilen Gabriel Pirtea.

Comentarii

comentarii