Acasă Politica Deputatul timişorean Pavel Popescu (PNL) îi cere demisia de onoare ministrului de...

Deputatul timişorean Pavel Popescu (PNL) îi cere demisia de onoare ministrului de Interne Carmen Dan

DISTRIBUIȚI

Deputatul liberal de Timiş Pavel Popescu îi cere ministrului de Interne Carmen Dan demisia de onoare, dacă simte că nu se poate ridica la nivelul funcţiei. Aceasta, după ce la protestul de duminică seara a trimis jandarmii călare printre manifestanţi, pentru a-i intimida şi a-i face să renunţe la protestele anti-Dragnea, anti-PSD, anti-guvernul PSD+ALDE, anti-corupţie, anti-parlamentari penali, anti-statul paralel cu statul de drept.

”Doamnă ministru Carmen Dan, nu mai implicaţi Jandarmeria în interese de grup sau în interese personale. Vă solicit să redaţi Jandarmeriei libertatea de a acţiona conform propriilor protocoale stabilite de profesioniştii din această instituţie şi vă cer să nu mai folosiţi această armă în interesele private ale unor politicieni sau a unui grup de interese. (…). Dacă veţi ajunge la concluzia că nu vă puteţi ridica la înălţimea funcţiei şi nu puteţi asigura independenţa acestei instituţii, vă solicit demisia de onoare.

Jandarmeria a intervenit în urmă cu o săptămână pentru ”a-l proteja” de jurnalişti pe liderul PSD Liviu Dragnea şi că duminică seara dispozitivul acesteia a fost agresiv faţă de manifestanţii din Bucureşti.

Până acum, zeci de politicieni s-au prezentat în faţa procurorilor, însă niciunul dintre ei nu a avut parte de protecţie din partea Jandarmeriei, cu toate că printre aceştia s-au numărat foşti preşedinţi şi foşti premieri. În cazul domnului Dragnea, Jandarmeria şi-a încălcat propriile protocoale care stabilesc clar momentul în care se intervine la o acţiune în teren, iar acest lucru poate transmite un mesaj greşit ofiţerilor care slujesc sub această armă.

Un alt moment extrem de grav a avut loc la mitingul de duminică, din Capitală, când pentru prima dată în ultimii ani, jandarmii au acţionat agresiv la adresa protestatarilor, prin acţiuni ”de intimidare aflate la limita legii”.

Refuz să cred că sub conducerea dumneavoastră Jandarmeria şi-a schimbat modul de acţiune democratic şi civilizat atunci când se întâlneşte cu un protest paşnic, aşa cum au mai fost cu zecile doar în acest an.

Doamnă ministru, nu afectaţi imaginea unei instituţii esenţiale în menţinerea ordinii şi liniştii publice, Jandarmeria, o instituţie extrem de importantă în arhitectura de securitate a statului român.

Vă amintesc că această instituţie nu există pentru a apăra interesele unei persoane sau a unui grup de persoane, ci pentru a sluji cetăţenii”, spune Pavel Popescu.

Comentarii

comentarii