Acasă Cultura Deschidere oficială a Art Encounters 2019 are loc la Muzeul de Transport...

Deschidere oficială a Art Encounters 2019 are loc la Muzeul de Transport Public RATT-STP Timișoara

633
DISTRIBUIȚI

Festivitatea de deschidere oficială a Art Encounters 2019 Timișoara va avea loc vineri, 20 septembrie, de la ora 16:00, la Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi”, de pe b-dul Take Ionescu nr. 56 și va fi urmat de un tur ghidat, cu cele două curatoare și cu artiști prezenți la Timișoara.

Timp de cinci săptămâni, Timișoara se va transforma într-o amplă scenă de artă contemporană. Bienala Art Encounters este un eveniment internaţional dedicat artei contemporane, în care Muzeul Național al Banatului este partener cultural.

Pe harta evenimentului se găsește mansarda Muzeului Național al Banatului, unde va continua turul ghidat.

Collective Collection, expoziția din mansarda muzeului, a fost iniţiată ca proiect curatorial speculativ, în cadrul căruia un grup de artiști, curatori, designeri, arhitecţi, antropologi, juriști, economiști și producători culturali au fost invitaţi să reflecteze asupra posibilităţii construirii unei colecţii de artă contemporană care este deţinută și manageriată colectiv de către membrii săi.

Ca ipoteză de cercetare curatorială, proiectul încearcă să articuleze o alternativă la naraţiunile care, începând cu cabinetul de curiozităţi și studioul Florentin, și terminând cu colecţiile contemporane private, concep fenomenul colecţionării drept alibi pentru auto-recunoașterea narcisistă a colecţionarului privat.

Colecţia funcţionează conform unui principiu foarte simplu: fiecare membru oferă colecţiei tipul de muncă potrivit capacităţilor și expertizei sale -au explicat specialiștii de la MNB.

Cea de-a treia ediție Art Encounters 2019 a fost construită de către curatoarele Maria Lind și Anca Rujoiu.

Cele două au pornit de la analiza orașului, făcând o cercetare a istoriei Timișoarei și a împrejurimilor și au ajuns la Herta Müller, câștigătoarea premiului Nobel pentru literatură, originară din Nițchidorf.

Art Encounters se adresează tuturor categoriilor de vârstă, existând programe și acțiuni din special destinate copiilor, tinerilor sau adulților.
Detalii pe: https://2019.artencounters.ro/ro/home_ro/ dar și pe pagina de facebook ArtEncounters.

Comentarii

comentarii