Acasă Actualitate Deschiderea anului universitar 2022 -2023, la UMF Timișoara. Rectorul Octavian Crețu: “Vă...

Deschiderea anului universitar 2022 -2023, la UMF Timișoara. Rectorul Octavian Crețu: “Vă urez să fiți sănătoși, să învățați bine…!”

DISTRIBUIȚI

Luni, 3 octombrie, de la ora 10, Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie Timișoara a fost neîncăpătoare, cu prilejul deschiderii anului universitar 2022-2023 – întâlnirea studenților cu cadrele didactice.

De aceea tinerii învățăcei au trebuit să urmărească din curte și de pe alei discursul reprezentanților conducerii UMFT care le-au urat bun venit și succes în viața de student la medicină și de viitor medic, unde trebuie să înveți întreaga viața, nu numai cât ești la facultate.

“Dragi studenți, ați făcut o alegere foarte bună că ați venit la UMF Timișoara, care este o universitate de tradiție, alături de celelalte 6, din România și formează un consorțiu: Alianța G6. Aceasta deschide porțile spre o colaborare mai bună și mobilități mai bune științifice și a cadrelor didactice și a studenților. Ne dă și forța și am reușit să modificăm mai multè legi, în folosul învățământului.

UMFT face parte și din Alianța Timișoara Universitară  alături de UVT, UPT și USV, fosta USAMVB.

Vă urez să fiți sănătoși, să învățați bine, fiindcă medicina presupune o învățare continuă și veți obține un bagaj de cunoștințe care vă va fi de mare folos în activitatea de medic. În același timp trebuie să vă dezvoltați și ca oameni. Medicina este o profesie care necesită o deschidere și spre artă, frumos, cercetare și sport. Vă invit să vă implicați și în activitatea ligii studenților. Trebuie să fiți la curent cu tot ceea ce se întâmplă în universitate”, a fost mesajul rectorului Octavian Crețu.

În același timp, prof. Crețu le-a dat și o veste bună studenților: taxele au rămas neschimbate, în contextul crizei energetice. “Noi nu le- am majorat cum au făcut alte universități. Taxele universitare de studii au rămas aceleași. La cazare au crescut puțin, între 0 – 50 lei, în funcție de facilități. Sperăm să ne descurcăm”, a concluzionat prof. Crețu Octavian.

Amintim că deschiderea festivă a anului universitar se va desfășura marți, în data de 4 octombrie, începând cu ora 17.45, la Teatrul Național din Timișoara.

 

 

Comentarii

comentarii