Acasă Actualitate Deschiderea festivă a Zilelor schimbării la faţă a sârbilor 2019 va avea...

Deschiderea festivă a Zilelor schimbării la faţă a sârbilor 2019 va avea loc la Consulatul Serbiei de la Timişoara

373
DISTRIBUIȚI

Deschiderea festivă a Zilelor schimbării la faţă a sârbilor – ediția XXVI -a, 2019 – cea mai importantă manifestare literar-spirituală a diasporei din țara vecină și prietenă – va avea loc la Consulatul Serbiei de la Timişoara, sâmbătă 17 august, de la ora 11.00, în prezenţa consulului Vladan Tadic.

Cu acest prilej va fi prezentat poetul Stevan Tontic, laureatul celui mai important premiu literar, Marea Diplomă de Baziaş.

De asemenea, vor fi lansate și două antologii -Druga obala (Celălalt mal), și Otkrivanje Srba u Rumuniji (Descocperirea sârbilor în România).

Ca în fiecare an, în perioada 17 -20 august, vor avea loc mai multe seri literare organizate la Baziaş, Socol, Belobreşca sau la Moldova Veche.

“Pentru noi este important că totul începe de la Timişoara, care rămâne capitala spirituală a sârbilor din România, indiferent unde trăiesc.

Noi dorim să promovăm valorile sârbilor care trăiesc în această ţără.

Am dorit să facem şi întâlnirile cu comunităţile locale, sârbi şi români, împreună. Am inclus şi vizitarea mănăstirilor. Zilele Schimbării la faţă a sârbilor rămâne cea mai importantă manifestare literar-spirituală a noastră din întreaga lume.

Premiul Marea Diplomă de Baziaş a intrat în circuitul premiilor literare sârbeşti, singurul din diaspora.

A fi împreună cu scriitori din 12 ţări este o mare bucurie şi o ocazie de a cunoaşte comunitatea sârbilor din România cu cele mai frumoase realizări”, susține Slavomir Gvozdenovic.

Manifestarea culturală Schimbarea la faţă a sârbilor este organizată de Uniunea Sârbilor din România, cu sprijinul Guvernului României, Consulatului Serbiei la Timişoara.

Comentarii

comentarii