Acasă Actualitate 6 mandate de arestare în dosarul falsificării cărţilor de identitate

6 mandate de arestare în dosarul falsificării cărţilor de identitate

DISTRIBUIȚI

mascatiMascaţii au intrevenit în forţă, în această dimineaţă, la Timişoara şi Cenei. Echipaje ale jandarmeriei şi poliţişti de la DGA, înarmaţi până în dinţi au organizat mai multe percheziţii domiciliare simultane. Oamenii legii i-au căutat pe capii unei reţele de traficanţi de cărţi de identitate. Falsificatorii de acte s-au îmbogăţit peste noapte reuşind să dea mai multe tunuri unor bănci. Infractorii au reuşit, prin credite fictive, să câştige ilegal câteva miliarde de lei vechi.
In cursul serii de azi, 07.04.2009, Tribunalul Timis a dispus arestarea preventiva pe o durata de 29 de zile a sase persoane invinuite in dosarul falsificarii cartilor de identitate, intre care si un angajat al Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei.
Faptele retinute in sarcina celor 6 invinuiti de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Timis-cei care au inaintat magistratilor Tribunalului Timis propunerea de arestare preventiva-constau in intocmirea unor carti de identitate false, care erau apoi intrebuintate la obtinerea de credite; de asemenea, s-a retinut ca unii dintre invinuiti au infiintat societati comerciale in cadrul carora au incheiat contracte de munca pe numele unor persoane inexistente, eliberand adeverinte false de venit pe care de asemenea le-au folosit la banci pentru a obtine credite.
Prejudiciul stabilit pana in prezent este de aproximativ 450.000 lei.
Toti cei arestati au declarat oral recurs la pronuntarea solutiei de arestare preventiva, dosarul urmand a fi inaintat Curtii de Apel Timisoara pentru solutionarea caii de atac.

Comentarii

comentarii