Acasă Actualitate Descindere în forță la ZHH Termal. Angajații Primăriei Timişoara au tăiat poarta...

Descindere în forță la ZHH Termal. Angajații Primăriei Timişoara au tăiat poarta și gardul

DISTRIBUIȚI

La mai bine de trei luni după ce a câștigat în instanță acțiunea de evacuare, o echipă a Primăriei Timișoara, păzită de polițiști locali și însoțită de un executor judecătoresc, a descins luni, 4 martie, în jurul orei 10, la baza de agrement ZHH Termal. După ce doi muncitori de la Colterm au tăiat poarta şi gardul, ”trupa de asalt” a pătruns în incinta ştrandului, doar pentru a constata că mobilierul şi anexele erau deja demontate, iar discoteca şi sala de evenimente erau goale.

Husam Hajjar, patronul GPG Company, nu a fost prezent la acţiunea de evacuare. Nu a participat nici lichidatorul judiciar Marius Cîrceie, reprezentant legal al societăţii comerciale, pe motiv că evacuarea ar fi ilegală, cât timp pe rolul instanţei de judecată există un viitor termen, pe 20 martie 2024.

Acțiunea coordonată de Primăria Timișoara, în colaborare cu Poliția Națională, Poliția Locală și Colterm, s-a desfășurat sub supravegherea unui executor judecătoresc. Poarta principală a fost sudată, astfel că au fost folosite echipamente specifice pentru a obține accesul în incintă. Reprezentanții firmei nu au fost prezenți la fața locului. Acțiunea a avut ca scop securizarea și evaluarea stării proprietății, constatându-se absența echipamentelor esențiale, precum pompele pentru bazine și siguranțele, și un grad avansat de degradare a bazinului mic. Pe de altă parte, s-a constatat că într-o stare bună se află un imobil utilizat probabil în scop rezidențial, ridicat fără autorizație de construire și vizat de o dispoziție de demolare.

În cei 20 de ani, Husam Hajjar a avut aproape 400 de procese cu Primăria Timișoara.

In iunie 2023 municipalitatea a câștigat și la Înalta Curte de Casație și Justiție un proces cu GPG Company SRL. Instanța a obligat societatea să plătească Primăriei 7 milioane jumătate lei plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului (393.510 lei chirie, 2.184.755 lei penalități pentru lipsa de folosință, 868.501 lei, dobânzi penalizatoare, 4.080.509,96, contravaloarea lipsei de folosință).

După cu soluționarea acestui proces, acțiunea de evacuare a fost repusă pe rol, iar Tribunalul Timiș a dat câștig de cauză Primăriei în data de 24 noiembrie 2023. În plus, Primăria Timișoara a pornit un proces pentru demolarea unei clădiri ridicate fără autorizație de construire.

GPG Company se judecă în continuare cu primăria pentru a recupera suma de 7.000.000 de euro, pe care susţine că a investit-o în ultimele două decenii, în acest obiectiv, următorul termen fiind pe 20 martie 2024.

Comentarii

comentarii