Acasă Eveniment Descinderi la o “fermă” Bitcoin din Lovrin. Un italian și-a înșelat partenerii...

Descinderi la o “fermă” Bitcoin din Lovrin. Un italian și-a înșelat partenerii și a fugit cu echipamentele de 200.000 de euro

502
DISTRIBUIȚI

Un italian şi-a înşelat partenerii şi a fugit cu echipamentele IT în care aceştia au investit zeci de mii de euro. Este vorba despre toată aparatura din “ferma” de minat bitcoin pe care cei doi afacerişti au deschis-o. Suspectul a fost săltat ieri de procurorii DIICOT Arad.

Procurorii DIICOT însoţiţi de poliţiştii şi jandarmi au descins la casa italianului din Dumbrăviţa încă de la primele ore ale dimineţii. I-au percheziţionat locuinţa şi maşinile, au ridicat mai multe documente şi l-au însoţit apoi la o hală izolată din Arad. În faţa porţilor, italianul l-a luat pe nu ştiu în braţe.

Mascaţii au fost nevoiţi să taie lacătul porţii şi să spargă uşa halei. Totul a ieşit la iveală după ce italianul a fost denunţat de cei doi parteneri de afaceri traşi pe sfoară şi alături de care a pornit la drum în urmă cu doi ani.

Atunci au închiriat un spaţiu în Lovrin, judeţul Timiş, pentru a deschide o mină de Bitcoin. Au investit 200.000 de euro în echipamentele pentru minat şi i-au ceut italianului să supraveghze întregul proces. Urma să primească în schimbul serviciilor sale 10% din banii obţinuţi, dar acesta a avut alte planuri. După ce a blocat accesul investitorilor la contul de unde puteau să supravegheze afacerea, a mutat totate echipamentele în hala din Arad.

Italianul este trimis în judecată şi într-un alt dosar, instrumentat de DNA, în care este acuzat că în urmă cu zece ani a fraudat fonduri europene în valoare de peste 600.000 de lei.

Comentarii

comentarii