Acasă Actualitate „Descoperă Timişoara“ pe bicicletă

„Descoperă Timişoara“ pe bicicletă

DISTRIBUIȚI

„Verde pentru Biciclete” şi Clubul Sportiv Gratzu lansează o nouă provocare bicicliştilor timişoreni – competiţia „Descoperă Timişoara”. Bicicliştii de toate vârstele sunt provocaţi să găsească comorile oraşului, ştiute sau mai puţin ştiute.
Startul concursul va fi dat pe 28 martie, iar înscrierile se pot face până atunci la una dintre adresele web: www.pedaleaza.ro, www.cs.gratzu.ro sau www.cupacetatilor.ro, sau pentru cei care vor ajunge în ultimul moment, la locul startului, Piaţa Unirii, între orele 9-11.
Concurenţii se pot înscrie în echipe de câte trei biciclişti. Aceştia trebuie ca într-un interval de trei ore, să parcurgă un traseu, ce cuprinde 30 de puncte de control, toate situate în locaţii istorice sau de interes turistic din Timişoara şi în apropierea oraşului. Startul se da din faţa Muzeului de Artă la ora 12.
La start, fiecare echipa va trage la sorti primul punct de arbitraj de la care trebuie sa pornească în cursă, iar de acolo trebuie să ajungă, în echipaj complet, la celelalte 29 de puncte. La stat Echipele vor primi câte o hartă, care va fi secretă până în acel moment, pe care sunt indicate punctele de control. Echipa care obţine,în cele trei ore de concurs, cel mai mare punctaj va fi declarată câştigătoare.
„am gândit competiţia ca şi un concurs pe echipe. Dacă unul dintre cei trei biciclişti are o problemă, ceilalţi coechipieri trebuie să-l ajute. Daca nu se prezintă toţi cei trei biciclişti la punctele de control, nu primesc puncte”, spune Graţian Bolog, de al Clubul Sportiv Gratzu.
Concursul este în esenţă unul sportiv, dar are şi menirea să scoată în evidenţă multe dintre „comorile” oraşului, pe care chiar şi timişorenii le cunosc prea puţin. „Printre punctele pe care concurenţii trebuie să le atingă se numără valorile istorice ale oraşului cum ar fi Bastionul, Teatrul de Păpuşi, Catedrala Veche, Abatorul, dar şi valorile mai recente cum ar fi avionul din Calea Şagului,” spune Graţian.
La sfârşitul concursului, echipele câştigătoare vor primi premiile ce constau în biciclete, căşti de protecţie, seturi de scule pentru biciclete, veste şi tricouri VpB.

Comentarii

comentarii