Acasă Actualitate Deși nu a fost lansată nici licitația, primarul Nicolae Robu promite că...

Deși nu a fost lansată nici licitația, primarul Nicolae Robu promite că anul acesta încep şantierele la podurile Jiul şi ILSA

193
DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu promite că în acest an vor începe lucrările efective în teren la alte două poduri peste Bega. Este vorba despre podurile Jiul şi ILSA (ISHO).

“Despre podul Jiul, acum o lună am avut o discuţie cu proiectantul, mai avea de făcut nişte calcule, pentru că mereu au fost schimbări de soluţii, dar primim în curând îl primim. Deîndată ce-l primim, dăm drumul la licitaţie. Anul acesta se va începe lucrul pe teren la Jiul şi ILSA”, a anunţat Nicolae Robu.

Demararea investiţiei pentru podul Jiul a fost tergiversată pentru că mai trebuia un aviz de la Administraţia Apelor Române, care a cerut un nivel mult mai ridicat al distanţei dintre luciul de apă şi baza podului decât cel stabilit de proiectantul vienez. În cele din urmă avizul a fost primit, iar acum proiectantul va prezenta soluţiile dintre care va fi aleasă varianta optimă pentru pod.

La podul ILSA se aşteptau avizele de la Ministerul Transporturilor, de la Ministerul Apelor şi Pădurilor şi de la Monumente.

„În proiectul (ILSA, n.r.) care include o arhitectură spectaculoasă a fost implicat un arhitect român din Viena, care a lucrat la unul din cele mai importante birouri de arhitectură la nivel internaţional, Zaha Hadid”, potrivit lui Daniel Crainic, manager marketing din partea investitorului care realizează studiul de fezabilitate pentru cele două obiective.

Podul ILSA este un concept inedit în Timişoara, întrucât podul rutier peste Bega va fi unul suplu, simplu, cu 4 benzi, pe inelul 2 de circulaţie, iar la distanţă mică va fi o pasarelă spectaculoasă, cu piste de biciclete şi alei separate. Ambele construcţii vor demara simultan, chiar dacă nu vor fi executate de aceeaşi firmă.

 

 

Comentarii

comentarii