Acasă Actualitate Despăgubiri de 42 milioane euro după incendiul de la Frigoglass Timișoara

Despăgubiri de 42 milioane euro după incendiul de la Frigoglass Timișoara

DISTRIBUIȚI

Producătorul de echipamente frigorifice comerciale Frigoglass va primi despăgubiri de peste 40 milioane de euro pentru pagubele materiale suferite în urma incendiului de la fabrica din Timișoara de anul trecut, potrivit unui acord încheiat cu firmele asigurătoare.

Valoarea totală a compensației de asigurare pentru daunele materiale provocate de incendiu a fost stabilită la 42 milioane de euro, din care o sumă de 15 milioane de euro a fost plătită în avans către Frigoglass la începutul lunii septembrie.

Frigoglass a mai încasat acum o tranșă de 10 milioane de euro, plata restului de 17 milioane de euro fiind condiționată de dovedirea cheltuielilor efective legate de faza de reconstrucție a clădirii fabricii din Timișoara și de achizițiile de echipamente

Compensația de asigurare legată de întreruperea producției este încă în curs de evaluare de către companiile de asigurări.

Un incendiu puternic a izbucnit, pe 6 iunie, la hala fabricii Frigoglass situată lângă Timișoara, fiind afectată o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Focul a fost stins după o intervenție de aproximativ 5 ore, nefiind înregistrate victime. Fabrica producea vitrine frigorifice pentru băuturi răcoritoare, având aproximativ 1.000 de angajați.

Sursa: profit.ro

 

Comentarii

comentarii